Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Úszók: egyre jobb eredmények

Az elmúlt közel egy évben szép eredményeket értek el a soproni úszók. Most már látszik, az akkori edzőváltás újabb lökést adott az egyesületnek. A változások és nehézségek ellenére keményen dolgoznak, edzenek a Soproni Úszók Baráti Körének tagjai.
Sorra szépen szerepelnek a fiatalok a hazai korosztályos bajnokságokon, versenyeken. Németh Csaba elnök szerint az eredményesség elsősorban az edzők és a versenyzők jó hozzáállásán múlik. Nagyon fontos a szülők áldozatvállalása is, mivel a támogatók mellett nem kis anyagi áldozatot hoznak, hiszen nem olcsó elutazni a versenyekre, szállást találni és fizetni a nevezési díjakat. – Az edzőink szeretnének 5 éves kortól minél több gyermeket bevonni az úszásba – egészíti ki az elnök. – Ez azért is fontos, mert így könnyebben kiemelhetjük a tehetségeket. De azt sem szabad elfelejteni, hogy az úszás jót tesz a test és a lélek fejlődésének és fegyelemre nevel. Jelenleg mintegy hatvan fiatal, igazolt versenyzőnk van. S mi nem csupán a tehetségekkel foglalkozunk kiemelten. A terveink szerint azok, akik következetesen és szépen edzenek, a lehetőségeinkhez képest plusz ámogatást kapnak.
Az elnök kiemelte, több tehetséges versenyző is edz az egyesületben. Az elmúlt negyedévben például dobogóra állhattak különböző versenyeken az alábbi versenyzőik: Bassi Beatrix, Begovits Patrik, Divós Dorina, Grafl Eszter, Horváth Dorottya, Khaut Levente, Nagy Gábor, Nagy Katalin, Nagy Zsófia, Németh Júlia, Simon Gábriel. Németh Júlia már most a felsőbb korosztályban úszik, és az utánpótlás-válogatott keret tagja, sőt idén megvédte a tavaly kiharcolt országos bajnoki címét. Nagy Gábo pedig akár már a pekingi olimpián is részt vehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londonban utcát neveztek el Kapuvárról

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom