Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Úszva gyógyulnak a Gézengúz Házban

Tavasz óta új helyen fogadja a születési károsult babákat és szüleiket a győri Gézengúz Alapítvány. A civil szervezet munkatársai a szárazföldi mellett a vízi terápia jótékony hatására esküsznek.
Kovácsné Lengyel Mónika, a Gézengúz Alapítvány győri elnöke s egyben a tavasszal átadott fejlesztőotthon vezetője elmondta, a Liget utcában, a volt orvosi rendelő helyén kialakított terápiás munka egyre népszerűbb a kismamák és babáik között, hiszen sokan nemcsak a babamasszázs, a korai fejlesztés, de a hidroterápia és a kádas program lehetőségével is élnek.
– Nyílt a társaság, beszél mindenről, a legnagyobb probléma is téma lehet, s ezáltal egymástól is tanulunk – szögezte le elöljáróban az egyik kismama. – A férjem is elkísért bennünket az első foglalkozásra, tisztában van vele, hogy ez fiunk, Marci érdekét szolgálja.
Baróti Stefánia és anyukája Mosonmagyaróvárról érkezett. Egy ismerősüktől hallottak a lehetőségről. Stefi ugyan időre született, ám a születésénél oxigénhiány lépett fel. A heti egy-két alkalom megtette a hatását: a kislány a korábbinál barátkozóbb, közvetlenebb lett, élvezi a gyermekek társaságát. No és a lényeg: kedvence a bodyroll, amibe bele lehet bújni. Mivel tudomásuk szerint Mosonmagyaróváron nincs hasonló lehetőség, ezért hetente legalább egyszer „meglátogatják” a Gézengúz Házat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikötő a kontinens közepén

Másfél évtizede még hírmondója se volt, semmi nem különböztette meg a Mosoni-Duna és a Nagy-Duna torkolatánál a hullámtörő kövekkel védett partfalat azoktól a Nagy-Duna-parti szakaszoktól, amelyeket Győr alatt lehetett látni, vagy Gönyűnél, a hajósok településénél, a Nagy-Duna mellett. Ma az 1-es főút mellett, Győrtől 14, Gönyűtől 2 kilométerre folyami kikötő található. Tovább olvasom