Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Utalják a kórházaknak a 27,5 milliárdot

Budapest - Várhatóan a jövő héten a kórházak számláján lesz az az összeg, amelyet a beszállítói tartozások és a várólisták csökkentésére fordíthatnak. Összesen 27,5 milliárd forintot utalnak; a pénz az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) 2007/2008-as maradványa.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t: megbízást adott a kincstárnak, hogy átutalja az egészségügyi intézményeknek az őket megillető összeget.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága november közepén közölte, hogy december első felében a kórházak megkapják az E-alap maradványát, a pénzt differenciáltan osztják szét.

A maradványból összesen 2,7 milliárd forinthoz jutnak azok a kórházak, ahol a leghosszabbak a műtéti várólisták; az egyes intézmények az elvégzett beavatkozások arányában részesülnek az összegből. A pénzt elsősorban azok az intézmények kapják, ahol szívkatéterezést és nyitott szívműtéteket, valamint csípő- és térdprotézis-beültetéseket végeznek.

Az OEP pénteki közlése szerint az egyházi intézmények kormányhatározat alapján a központi költségvetésből részesülnek támogatásban, így a részükre megállapított támogatást felosztották a többi intézmény között.

A tájékoztatás szerint az egészségbiztosító jövő év júniusáig ellenőrzi az elvégzett várólistás műtéteket, azok alakulásáról folyamatosan tájékoztatja a minisztert és az érintett szolgáltatókat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tanú felismerte a vádlottakban Cozma támadóit

A tanú, aki a Patrióta lokál diszkójának bárpultja mögül szolgálta ki a vendégeket. Tovább olvasom