Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Útdíj: Elszámolnak a nagycsaládosokkal és a mozgáskorlátozottakkal

Becslések szerint 1200-1500 nagycsaládos rendelkezik olyan gépkocsival hazánkban

Visszakérhetik a hétszemélyesnél nagyobb kisbuszok idei úthasználati díjainak felét a nagycsaládosok és mozgáskorlátozottak, a kompenzációra jogosultaknak így annyiba kerül a díjas utak használata, mint a személygépkocsival utazóknak - írja a Népszabadság szombati számában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a lapot arról tájékoztatatta, hogy a visszatérítést a kormány március végén napvilágot látott rendelete szerint 2016. január 31-ig kérhetik a négy vagy több gyermeket nevelő családok, a parkolási igazolvánnyal rendelkező mozgáskorlátozottak, illetve az utóbbiakkal egy háztartásban élő hozzátartozók.

Az útdíj kompenzációs kérelmeket postán vagy személyesen április 1-jétől lehet eljuttatni a járási, illetve a fővárosi kerületi hivatalokba, a kormányablakokba vagy az okmányirodákba. Becslések szerint 1200-1500 nagycsaládos rendelkezik olyan gépkocsival hazánkban, amely a visszatérítést megalapozó D2-es útdíj kategóriába tartozik, a mozgáskorlátozottaknál sem lehet ennél több ilyen jármű, így a költségvetés "Járási szociális feladatok ellátása" című előirányzatát mintegy 75 millió forinttal terheli majd meg az útdíjak részleges visszafizetése - írja a Népszabadság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stratégiai cél a magyar felsőoktatás nemzetköziesítése

Előírnák, hogy valamennyi alap- és osztatlan képzésben jelenjenek meg idegen nyelven meghirdetett… Tovább olvasom