Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Útfelújítás uniós támogatással Fejér megyében

Székesfehérvár és Tatabánya összeköttetését javítja az az 1,3 milliárd forintba került, 35 kilométeres Fejér megyei útfelújítás, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatott - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A fehérváriakon túl Zámoly, Gánt és Csákvár lakói lesznek a közvetlen haszonélvezői a felújításnak.

A most lezárt projekt része annak az országos programnak, amelyben a magyar mellékutak 2007-2008-as rekonstrukciós programja összesen 73 projekt keretében 1114 kilométer út felújítását teszi lehetővé 2009 végéig. Az akciótervben Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 183 útszakasz felújítására nyílik mód uniós finanszírozással, csaknem 50 milliárd forintból. A beruházások az Új Magyarország Fejlesztési Terv "területfejlesztés" prioritásának égisze alatt valósulnak meg.

A Fejér megyei útfelújítást a Magyar Aszfalt Kft. nyerte el tavasszal. A kivitelezéssel a cég határidőre, öt hónap alatt végzett. Kiszélesítette az utakat, javította a burkolathibákat és kétrétegű burkolatot készített, felújította az útszakaszokon található hidakat, autóbuszöblöket épített ki, és rendbe tette az útpadkákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaskó: a vasutassztrájk nem kerülhető el

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sztrájkbizottsága a közeli napokban értékeli a… Tovább olvasom