Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Utoljára lehet mezőgazdasági géptámogatásra pályázni

Július 15-ig lehet pályázni géptámogatásra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál.
Soproni Horváth Lajos sajtófőnök vasárnap elmondta: bár ilyen jellegű támogatás nem volt az elmúlt másfél évben, mégsincs egyelőre roham a néhány napja megnyílt forrásért. Az agrárgazdálkodók egyébként összesen 30 milliárd forintra pályázhatnak ebben a körben, amiből 80-100 milliárd forint értékű beruházás valósítható meg.

Növénytermesztéshez és állattenyésztéshez szükséges gépekre pályázhatnak a gazdálkodók, géptípustól függően legalább 50 százalékos önrészt kell állniuk. Soproni Horváth Lajos elmondta: a pályázatokat pontszám alapján rangsorolják és az alapján osztják el a pénzt. Támogatott gépbeszerzésre egyébként 2013-ig már biztosan nem lesz lehetőség, ezért célszerű most megragadni az alkalmat - tette hozzá a sajtófőnök.

Előzetes becslések szerint a július közepi határidőig 1500-2000 kérelem érkezhet. Ezeket postai úton, egy erre a célra kiadott formanyomtatványon kell beküldeni a megyei kirendeltséghez. A pályázatban csak regisztrált gazdálkodók vehetnek részt. A sajtófőnök elmondta azt is: a leggyakoribb hiba, hogy elfelejtik feltüntetni a regisztrációs számot, pedig anélkül érvénytelen a kérelem. További információ a www.mvh.gov.hu oldalon található a géptámogatásról.

Olvasóink írták

  • 3. NiKe 2009. július 06. 15:23
    „Nem fog anyázni senki,mert mindekki azt támogatja,amiben felnőtt.A nagyszüleim mezőgazdasági munkában dolgoztak,és nem kellett altatni az embert 1-2 szorgos nap után. Én csak azt mondom neked kedves Redstar hogy elég sokat küszködik a paraszt ember a pénzéért.Nem irigylem őket,szerintem te se tedd.”
  • 2. redstar 2009. június 22. 08:25
    „Legalább nem 20 millás gépekkel állják el az utat a parasztok...eddig is kár volt támogatni őket, nem sok tönkrementről lehetett hallani...arról ige,volt nagy hírverés, hogy tönkre fognak menni, de érdekes módon mindig megúszták...Igazán megszüntethetnék az őstermelő adómentességet is, ha már megszorítások vannak...:-))Na, parasztpártiak, lehet anyázni...:-)))”
  • 1. maci52 2009. június 21. 18:21
    „A Dorozsmai vásárban olcsón lehet kézi gépeket venni,kapa,kasza,gereblye stb,pályázat és korrupciós visszavizetések nélkül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzért eltűnnek az akták

Évente 20-30 nyomozót kell védelem alá helyezni, nem egyszer a családjukkal együtt, mert életveszélyesen megfenyegetik őket. Tovább olvasom