Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Utolsó munkanapján Fekete Győző

Ma dolgozik utoljára Fekete Győző, a Volán soproni helyi üzletágának igazgatója. A nyugdíjba vonuló vezető elmondta: új menetrendtervezetük a jövő hónapban kerül az önkormányzat elé.
A helyi személyszállítást érintő, júniusban bevezetendő új autóbusz-menetrendről is beszélt a Kisalföldnek Fekete Győző, a Volán soproni helyi üzletágának igazgatója, aki betöltötte a 60. életévét, s ezért nyugdíjaztatását kérte. Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: Fekete Győző jelenlegi helyettese kap megbízást a vezetői poszt betöltésére.
– Javában zajlanak az előkészületek a jelenlegi járathálózat átfogó felülvizsgálatára – tudtuk meg az elköszönő soproni igazgatótól. Ennek során utasszámlálás is lesz. Mindezek alapján fogják összeállítani a júniusban életbe lépő új helyi menetrendet, amelynek tervezetét áprilisban teszik le az önkormányzat asztalára.
– A balfi járat végállomása a mostanitól bő egy kilométerre, a palackozó üzemnél lesz; a 19-es körjárat útvonalát is módosítjuk, hogy az új iskolakezdéstől könnyebben elérhetőkké váljanak a Ferenczy utcai és a Széchenyi téri iskolák; az 5-ös járatnál is jobban alkalmazkodunk az igényekhez, nemcsak a Tescónál, hanem a fenti üzemeknél is megállunk majd – utalt a változtatásokra a nyugdíjba menő igazgató. Elmondta: megvizsgálják annak lehetőségét, miként lehetne az aranyhegyi lakótelep autóbusz-közlekedését erősíteni, miként a 7-es járatnál – a Jereván-lakóteleptől a GySEV-pályaudvarig közlekedő buszoknál – a Virágvölgy érintésének kérdését is napirendre tqzik. A szombat-vasárnapi helyi járatok esetében is változtatásokra lesz szükség, hiszen a hajnali, kora reggeli, illetve az esti órákban alig 5–10 százalékos a kihasználtság.
Fekete Győző hozzátette: 43 évnyi munkája során egy alapelve volt, az utas a király; ami persze nem jelentheti azt, hogy bárki is visszaéljen ezzel. Rengeteg visszajelzést kapott a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban, jót is, rosszat is. Nagy figyelmet fordított arra, hogy a buszsofőröket továbbképzéseken mindig arra intsék, a Volán van az utasokért, s nem fordítva, ami a kiszolgálási színvonal állandó emelését eredményezte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért olyan sok az iskolai bukás?

Tovább olvasom