Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Utolsók közt vagyunk az internet felhasználásban

Az EU 25 tagországában Litvánia, és Csehország után Magyarországon volt a legalacsonyabb a háztartások internet-hozzáférése.
Az Eurostat csütörtökön közzétett adatai szerint a vállalatok internet-kapcsolódását tekintve is a sereghajtók között volt Magyarország, csak Lettországban volt kisebb az arány.
Az Eurostat adatai szerint a 25 tagállamban (plusz Norvégiában és Izlandon) a háztartások 48 százalékának volt internet-hozzáférése 2005 első negyedében, 23 százalék rendelkezett szélessávú kapcsolattal. Ugyanebben az időszakban a vállalatok 91 százaléka kapcsolódott a világhálóra, és 63 százaléknak volt szélessávú hozzáférése.

A háztartások hozzáférését tekintve az átlag nagy eltéréseket takar: a világháló használatában Litvániában volt a legalacsonyabb az arány, 16 százalék, Csehországban 19 százalék, Magyarországon és Görögországban 22 százalék, Szlovákiában 23 százalék. Hollandiában volt a legmagasabb az arány, 78 százalék, Luxemburgban 77 százalék, Dániában 75 százalék, Svédországban 73 százalék.

A vállalatok internet-kapcsolódását tekintve Finnország vezette a sort 2005 első negyedében, 98 százalékkal, Dániában 97 százalék, Szlovéniában és Svédországban egyaránt 96 százalék volt az arány. Kilencven százaléknál alacsonyabb vállalati internet-kapcsolódást csak Lettországban (75 százalék), Magyarországon (78 százalék), Cipruson (85 százalék), Litvániában (86 százalék) és Lengyelországban (87 százalék) jegyeztek fel.

A magánszemélyek 43 százaléka használta az internetet rendszeresen - legalább egyszer egy héten - 2005 első negyedében, a legnagyobb mértékben Svédországban (76 százalék), Hollandiában (74 százalék), a legkevésbé Görögországban(18 százalék) és Csehországban (26 százalék), Magyarországon 34 százalék volt az arány.

Forrás: MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnézi a kormányfőjelöltek vitáját?

Tovább olvasom