Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Úton a tetanusz

Hatvannégyezer ampulla tetanuszvakcina-szállítmány indult el kedden a németországi  gyártótól – közölte a forgalmazó, a Hungaropharma kereskedelmi  igazgatója.

Feller Antal kereskedelmi igazgató elmondta: a szállítmány repülővel érkezik, és a készítményeket törzskönyvi számmal és magyar  nyelvű betegtájékoztatóval látják el. A hét második felére mindenhol  hozzáférhető lesz a tetanusz. A németországi gyártó év eleje  óta szállítja Magyarországra a vakcinát és valószínűleg a gyártás  ütemezése még nem naprakész. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) arról tájékoztatta a  távirati irodát, hogy még hétfőn 84 ezer vakcina behozatalára adtak  ki engedélyt. 

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter elmondta: a védőoltási  rendszernek köszönhetően a magyar lakosság oltás általi védelme  rendkívül jó, és ezért a tetanusz beadása nem tartozik a „sürgős  szükség" kategóriájába, és kevés az olyan eset, mikor azonnal be  kell adni a vakcinát. 

„Mivel másfajta a vakcina, mint amit korábban  alkalmaztunk, másfajta eljárásrendben kell beadni a vakcinát, amit  nem minden intézmény követ" – fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette:  ha az új protokollt betartanák, elég lenne a havi 21 ezer adag  vakcina.

(mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz volt az idei matematika érettségi

Rendben befejeződtek kedden a matematika írásbeli érettségi vizsgák az ország 1208 középszintű és… Tovább olvasom