Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Üvegszilánk a kávéban? A Nestlé visszahívta három instant kávéját

A Nestlé Hungária Kft. visszahívja az Alta Rica, Cap Colombie és Espresso instant kávé termékcsaládot - tette közzé a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal pénteken honlapján.
A visszahívást az indokolja, hogy a 100 grammos, fekete fóliával bevont üveges kiszerelésben kapható instant kávék csomagolásának egy része a szállítás folyamán eltörhet, így a termékbe üvegszilánkok kerülhetnek. A visszahívás kizárólag a fekete üvegben forgalmazott termékekre vonatkozik.

Arra kérik azokat a fogyasztókat, akik vásároltak az érintett termékcsaládból, hogy azt vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol az árat visszatérítik számukra, vagy pedig postai úton küldjék vissza a Nestlé Fogyasztói Szolgálatához (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.).

A magyarországi forgalmazó közleményében jelezte, hogy a termékek Magyarországon nagyon kis mennyiségben kerültek forgalomba, fogyasztói panaszról eddig nincs tudomásuk.

A terméket Franciaországban gyártották. A hibát az előállító önellenőrzés keretében tárta fel. A francia fél az Európai Bizottságot és az érintett országok hatóságait az EU élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítette a problémáról és a szállítmányok adatairól.

Olvasóink írták

 • 2. jozko 2010. május 22. 16:37
  „"A visszahívást az indokolja..." amit a gyártó valószínűleg nem publikál. Az üveg göngyöleget az élelmiszer termékek széles skálájánál használják, többnyire bevált. Lehet, hogy ott működik a MEO, vagy "törésbiztos" az üvegük? Az ellemség keze már a kávéba is betete a lábát?”
 • 1. .suhym. 2010. május 22. 06:48
  „"A visszahívást az indokolja, hogy a 100 grammos, fekete fóliával bevont üveges kiszerelésben kapható instant kávék csomagolásának egy része a szállítás folyamán eltörhet, így a termékbe üvegszilánkok kerülhetnek."....

  " Arra kérik azokat a fogyasztókat, akik vásároltak az érintett termékcsaládból, hogy azt vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol az árat visszatérítik számukra,..."

  Nagy tisztelettel kérdezem, ha már eltört a szállításnál, ami ugyebár egy üvegből készült csomagoló anyagnál előfordulhat, a kereskedő a törött üveges kávét miért teszi ki a polcokra?
  A vásárlót már ne is említsem, aki törött üvegű kávét vesz, mert azt azért mégsem hiszem el, hogy az ép, sértetlen csomagolású kávé közé az összetörtekből bekerülhet üvegszilánk,
  DE
  előfordulhat, hogy én értelmezek félre valamit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb útlezárás Győr közelében

Nem sokkal az M1-es autópálya lezárásának tervezett feloldása előtt újabb baleset lassítja Győr… Tovább olvasom