Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Üzemen kívül a kazánház

A soproni Ibolya úti kazánház a városnegyed fűtésrekonstrukcióját követően fölöslegessé vált. Az épület és a zöldövezeti telek sorsáról júniusban dönt a városvezetés.
Az Ibolya úti kazánház működését a környék fűtéskorszerűsítése nyomán megszüntették, az épület üresen áll a mintegy kétezer négyzetméteres zöld területi ingatlanon. Bonyolítja a helyzetet, hogy míg a kazánház tömbje a Sotáv tulajdona, a telek az önkormányzaté.
– Egyelőre bontási engedélyre várunk, a hőközpont eltüntetése és a durva tereprendezés mintegy 16 millió forintba kerül – közölte Vida László, a Sotáv kft. ügyvezető igazgatója. – Az olajtartályok és más berendezések leszerelése, elszállítása már korábban megtörtént, miképpen a talajvizsgálat is lezajlott. A megállapítások szerint semmiféle talajszennyeződés nincs. A terület jövőjéről pedig a tulajdonos önkormányzat határoz.
Az Ibolya útiak véleménye egyelőre megoszlik, mi legyen a hőközpont helyén. Abban viszont egyetértés alakult ki, hogy új háztömböt már ne építsenek, zsúfolt a környék, a járműközlekedés és a parkolás is nehézkes. Akadnak, akik szerint nem is kellene lebontani a kazánházat, egy kis átalakítással rekreációs központot lehetne létrehozni konditeremmel, pingpongasztalokkal az egész környék lakói részére.
– A városvezetés egyelőre még nem döntött a telek sorsáról, amelyen az üzemen kívüli Sotáv-kazánház áll, ugyanakkor nem zárkózik el az épület köz javát szolgáló hasznosításától sem – közölte lapunkkal Mohay Gábor, a soproni városháza szóvivője. – Ezzel együtt az önkormányzat egyéb más lehetőséget is megvizsgál, hogy az adott zöld övezeti terület miképp szolgálná legjobban a város érdekeit. A városháza a felvetődő javaslatokat egyezteti az épület tulajdonosával, a Sotávval, s csak ezt követően – de legkésőbb június elejéig – határoz az egykori kazánház és a terület jövőjéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglátogatja Pozsony emlékhelyeit?

Tovább olvasom