Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Üzemzavar volt a BorsodChemben

Üzemzavar történt kedden a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. egyik üzemében; kis mennyiségű foszgén került az épület légterébe, de nem veszélyeztette sem az ott lévőket, sem a környezetet - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
A közlés szerint a BorsodChem Zrt. üzem műanyag alapanyagot gyártó létesítményében kedden az egyik berendezés javítása közben kis mennyiségű foszgén került az épület légterébe.

Mivel az üzem légtere elszívás alatt van, a veszélyes anyag egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációban nem kerülhetett az épületen kívülre. A BorsodChem Zrt. a jogszabályoknak megfelelően az esetet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének jelentette - tartalmazza a közlemény.

Az esemény nem veszélyeztette az üzemi berendezéseket, az üzem dolgozóit, a környéken élő lakosságot és a környezetet. A történtek nem minősülnek jelentési kötelezettség alá eső rendkívüli eseménynek. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Ugyanakkor a közlemény azt is megjegyezte, hogy hatósági intézkedésként Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója az esemény bekövetkezésének okainak és körülményeinek kivizsgálása érdekében soron kívül hatósági ellenőrzést rendelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Papp Árpád költő, műfordító

73 éves korában meghalt Papp Árpád költő, műfordító, irodalomtörténész, tanár; az ajkai kórházban… Tovább olvasom