Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát a kanadai magyar embercsempészbanda egy újabb tagja

Kétévi szabadságvesztésre ítélték Kolompár Gizellát Kanadában, aki vádalku keretében bűnösnek vallotta magát embercsempészésre való összeesküvés vádjában.
Embercsempészésre való összeesküvésben és bűnszervezetben való részvételben bűnösnek vallotta magát Kolompár Gizella, akit ezért - az előzetes letartóztatásban eltöltött nyolc hónapon felül - kétévi szabadságvesztésre ítéltek a kanadai Hamiltonban - közölte csütörtökön honlapján a Canada Immigration Report.

A 43 éves Kolompár Gizellát a helyi sajtójelentések szerint Kanada történetének legnagyobb embercsempészési ügyében ítélték el. A vádalku keretében tett beismerő vallomásért cserébe a kanadai hatóságok ejtették ellene a további, egyebek között a csalás ügyében emelt vádakat. A magyar elítéltnek csaknem 14 ezer kanadai dollárt kell visszatérítenie az ontariói társadalombiztosításnak, amely ezt az összeget kifizette neki és áldozatainak.

Kolompár vádlott-társainak a nevét a hatályos rendelkezések értelmében nem közölték. Az azonban már nyilvánosságra került, hogy a nő élettársa, a 43 éves Dömötör Lajos januárban az asszonnyal azonos bűncselekményekben szintén bűnösnek vallotta magát.

A korábbi kanadai sajtójelentésekből kiderült, hogy egy kiterjedt magyar roma család tagjai az elmúlt tíz évben legalább 16 embert csábítottak Pápáról Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével. Ott azonban ingyen dolgoztatták őket, és elkobozták tőlük a hamis indokokkal igényelt szociális juttatásaikat. Az irataiktól is megfosztott áldozatokat pincébe zárták és moslékon tartották. Az elkövetők menedékjogot kértek Kanadában és áldozataikat is erre kényszerítették.

A Magyarországon is bűnügyi nyilvántartásban szereplő és körözött Kolompár Gizella és Dömötör Lajos a bandán belül toborzói, őrzői és szállítói szerepet töltött be. A házaspár büntetését lerövidíthetik, de szabadon bocsátásuk után azonnal hazatoloncolják őket.

Kolompár kérelmezte, hogy a börtönben meglátogathassa gyomorrákban szenvedő férjét, de ezt Stephen Glithero bíró a megbánás hiányára hivatkozva elutasította. Indoklásul azt hozta fel, hogy a nő sem engedélyezte, hogy a csoport által fogva tartott férfi hazatelefonálhasson, amikor meghalt az anyja.

A Canadian Immigration Report beszámolója szerint Kolompár 2008 novemberében, Dömötör pedig 2009 májusában telepedett le az Ontario tartománybeli Hamiltonban. A nő az első áldozatát azzal csábította ki előbb Párizsba, majd Kanadába, hogy elhitette vele: az élettársa akar lenni.
A hamiltoni embercsempész-banda ügyében szeptemberben egy fiatalkorú is bűnösnek vallotta magát, őt kitoloncolták Kanadából.

Olvasóink írták

 • 5. bánki 2012. február 10. 14:35
  „Gyerekek az EU felszólalásban is megmondta a TASZ nevű bibsi jogvédő szervezet képviselője ,, a magyarok többsége rasszista" ergo a többi ,,kisebbségi".

  Az azért húzós ...............,,A házaspár büntetését lerövidíthetik, de szabadon bocsátásuk után azonnal hazatoloncolják őket."

  Mehetnek Indiába, ha már egyszer kivándoroltak q-ra semmi közük Magyarországhoz!”
 • 4. kontrapista 2012. február 10. 10:00
  „Köszönet Kolompár Gizellának, mivel élethűen bemutatta saját és faj-társai életvitelét a messzi Kanadában.
  PS
  Hivatalosan többször jártam a Guelph-i Linamar üzemeiben, amelyekben az alkalmazottak nagyrésze magyar, de még lámpással sem lehet magyar-romát találni. Az ok "odaát is megvan".”
 • 3. Együgyű 2012. február 10. 08:47
  „Kolompár Gizella talán idegen ajkú volt társaival?
  Jaj, ne toloncolják vissza Őket Magyar honba! Maradjanak, csak ott ahol vannak az saját nemzetük pénzén. Úgy is ott látták az életük értelmét és boldogulásukat! Úgy is vissza fognak vágyódni!
  Mi meg esetleg tovább toloncoljuk őket a meleg INDIÁBA? Egyszer már úgy is elmentek.”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. február 10. 08:11
  „1. t680822g 2012.02.10. 07:05
  Ki is fogják toloncolni őket. Ide, vissza, Magyarországra.
  Mert ez itt egy szabad ország. Nekik. Nekik itt mindent szabad.”
 • 1. t680822g 2012. február 10. 07:05
  „Ki kéne toloncolni mindet, hogy lehet ekkora balek ország ez a Kanada?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten és Moszkvában is mentenék a Malévot

Budapesten és Moszkvában szakemberek hada próbál megoldást találni a Malév Zrt. feltámasztására -… Tovább olvasom