Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Vadászfegyverrel lövöldözött egy férfi Várpalotán

Az 58 éves K. Imre egy férfit és egy nőt ölt meg. Később öngyilkos lett.
12:50 - Meghalt a kórházban a másik áldozat is

Meghalt a vasárnap reggeli várpalotai lövöldözés másik áldozata is, a 68 éves nő a veszprémi kórházban belehalt sérüléseibe - közölte Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.

A megyei főkapitány-helyettes elmondta: vasárnap fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán, a Krúdy Gyula utcában. Reggel 7 óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.

Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A meglőtt férfi a helyszínen meghalt, a nő később a kórházban belehalt életveszélyes sérüléseibe - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a bűncselekmény után az elkövető hazament és bezárkózott a saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak az 58 éves helyi férfi házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát.

Anda György sajtóinformációkat cáfolva kiemelte: az elkövető nem ejtette túszul a családját, a családtagjai nem voltak a gyilkosság helyszínén. A tettes élettársa és az egyik gyereke a szomszédban lévő házukban tartózkodott, de semmit nem tudtak a történtekről; a nőt és a gyermeket a rendőrség hozta ki az épületből.

A rendészeti igazgató kitért arra, hogy a rendőrség nagy erőkkel zárta körül a környéket.

Az MTI tudósítója a helyszínről kora délután azt jelentette: az utcát mindkét végén kordonnal zárták le, oda a helyszínelés miatt csak az ott lakókat engedik be. Nem mehettek be az utcába a rokonok sem, így a meggyilkolt asszony lánya sem, aki gyermekeivel érkezett és az édesapjával akart beszélni, ezért a férfit hívták ki hozzájuk. A bűncselekmény helyszíne egy csendes, családi házas övezetben van, Várpalota belterületén.

A bűncselekmény esetleges indítékairól, a tettes és az áldozatok közötti kapcsolatról a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott.

Rendőrök helyszínelnek Várpalotán a lezárt Krúdy Gyula utcában, ahol egy 58 éves férfi sörétes vadászfegyverből több lövést leadva megölt egy férfit és egy nőt 2013. július 14-én, majd magával is vé
Rendőrök helyszínelnek Várpalotán a lezárt Krúdy Gyula utcában, ahol egy 58 éves férfi sörétes vadászfegyverből több lövést leadva megölt egy férfit és egy nőt 2013. július 14-én, majd magával is végzett.
Fotó: MTI/Nagy Lajos

12:31 - Lezárták az utcát, ahol a gyilkosság történt

Lezárták Várpalotán a Krúdy Gyula utcát, ahol egy 58 éves férfi vasárnap reggel sörétes vadászfegyverből több lövést leadva megölt egy férfit és életveszélyesen megsebesített egy nőt, majd magával is végzett.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának jelentése szerint az utca mindkét végét lezárták. Egy utcabeli férfi az MTI-nek elmondta: az elkövetőt agresszívnak ismerték, több emberrel is rossz volt a viszonya az utcában és már mást is megfenyegetett. A férfi úgy tudja: a tettesnek volt engedélye a fegyverére.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke az MTI-nek korábban azt mondta, a várpalotai lövöldöző nem tagja a helyi vadásztársaságnak.

A rendőrség délelőtt számolt be a honlapján a bűncselekményről. A közlemény szerint reggel 7 óra körül a várpalotai K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra, ennek következtében egy férfi meghalt, egy nő pedig életveszélyesen megsérült. A bűncselekményt követően az 58 éves férfi hazament és bezárkózott a saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a férfi házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett.

11:59 - A polgármester úgy tudja, az elkövető engedéllyel tartott fegyvert

Várpalota polgármestere úgy tudja, engedéllyel tartott fegyvere volt annak a férfinak, aki vasárnap reggel a városban sörétes fegyverével egy férfit megölt, egy nőt súlyosan megsebesített, majd öngyilkos lett.

Talabér Márta (Fidesz-KDNP) ennek alapján valószínűsítette, hogy a tettes vadászember lehet.

A polgármester az MTI-nek azt mondta: végtelenül sajnálja a történteket, és azt, ami idáig vezetett, hogy az emberek nem tudják kezelni a konfliktushelyzeteiket és az erőszakos megoldást választják.

Hozzátette, nem ismerte közelebbről az 58 éves elkövetőt, de a tapasztalata az, hogy az utóbbi időben az emberek képtelen ügyes-bajos dolgaikat a megfelelő módon kezelni. Példaként említette, hogy egy másik szomszédvita során egy férfi napi rendszerességgel zaklatja különféle módon a szomszédját és felszólításra sem hajlandó abbahagyni, míg az egyik parkban gépzsírral kenték be a padokat.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke az MTI-nek azt mondta, a várpalotai lövöldöző nem tagja a helyi vadásztársaságnak.

A megyei rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint reggel 7 óra körül a Krúdy Gyula utcában az 58 éves várpalotai K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra, egy férfit megölt, egy nőt pedig súlyosan megsebesített. Azt követően hazament és bezárkózott a saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a férfi házába és megállapították, hogy öngyilkos lett.

Korábban írtuk:

Sörétes vadászfegyverből több lövést adott le egy férfi Várpalotán vasárnap reggel; egy férfit megölt, egy nőt életveszélyesen megsebesített - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

A közleményben az olvasható: az eddigi adatok szerint 7 óra körül a Krúdy Gyula utcában a várpalotai K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra. A bűncselekményt követően az 58 éves férfi hazament és bezárkózott saját otthonába.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a férfi házába és megállapították, hogy öngyilkos lett.

Olvasóink írták

 • 13. tol 2013. július 15. 22:47
  „ez kb olyan, mint mikor Vanek úr a börtöncellában az addig békés török óriásnak megjegyezte, hogy - szép idönk van... Erre akkora verést kapott, amilyet még! Azért az mégis barokkos túlzás, hogy favágás miatt lepuffantják a szomszédot a mordállyal...”
 • 12. macs 2013. július 15. 10:09
  „Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem az emberek egyre feszültebbek, egyre ingerlékenyebbek. A környezetemben is látom, növekvő bizonytalanság, kiszámíthatatlanság, anyagi gondok, és folytathatnám a sort. Mindezek az embereket egyre frusztráltabbá teszik, egyre feszül a húr, és sok esetben elég egy apróság, és bekövetkezik a robbanás.
  Azt mondja papsajt, hogy a szomszéd 6-kor kezdett el fát vágni.OK!, fontos volt neki a favágás, de mi lett volna, ha vár mondjuk 9-ig, vagy szól előző nap a szomszédainak?
  Értem, mindenkinek rengeteg problémája van, de szerintem a legnagyobb probléma az, hogy kiveszett az emberekből az empátia.”
 • 11. papsajt 2013. július 15. 07:29
  „Az esti Híradó szerint a szomszédok nekiálltak fát vágni reggel hatkor egy motoros fűrésszel, az "agresszív vadász" pedig besokallt és 7kor átsétált a sörétessel.”
 • 10. qrumpli 2013. július 15. 05:40
  „Azt az egyet nem értem csak,hogy miért kell álltalánosítani.
  Ha valakinek fegyvere van az bizti begolyózik?
  Nem feltétlen kell hozzá lőfegyver ,hogy valaki hülye legyen.
  Aki simán leszúrja,agyonüti az nem téma ugyi?”
 • 9. eternette 2013. július 14. 20:14
  „Máshol azt olvastam, hogy a szomszédok vasárnap hajnalban zajongtak, azért kattant be a koma. Mi sem tudjuk elfogadni, hogy az udvarunkban lakó 28 év körüli tahó kölök szinte minden péntek vagy szombat éjjel itt bulizik az udvarunkban 5-6 haverjával. Isznak, bagóznak, nyerítenek, zajonganak az ablakunktól 3 méterre. Nekünk nincs jogunk szombat éjjel pihenni a saját lakásunkban?”
 • 8. tucat 2013. július 14. 17:16
  „3. KamuNeni
  Ha tucatnyi, sőt, egyetlen díjra sem terjeszti is senki, a tucat-díjat ezzel a bejegyzésével kiérdemelte. Kár, hogy a hozzászólókat nem sikerült megérintenie, így ők továbbra is a bűnüldözés (ellen-) agressziójának a technikai részleteiben kéjelegnek, az értékes hozzászólásában vázolt összefüggéseket igazolva.
  Mindegy, fogcsikorgatva mulatunk hát, tovább. Húzd rá..., ha mindjárt az ingemért is!”
 • 7. achilleus 2013. július 14. 15:27
  „5. zsozso64 2013.07.14. 14:16
  Gondolom azért a helyi rendőrség figyelte a házat, és ha ki akart volna törni, akkor megteszik a szükséges ellenlépéseket. Adott esetben viszont a házba való behatoláshoz szerintem olyan szakemberek kellenek, akik ehhez speciális kiképzést kaptak, vélhetően megfelelő berendezésekkel, fegyverekkel is rendelkeznek. (Másutt olvastam, hogy a gyilkost a szomszédban folyó favágás "zavarta", és első áldozata egy hivatását tekintve katona volt.) Egy ilyen őrült kiszámíthatatlan, akár vadászhatott volna a kiérkező rendőrökre, sőt még akkor sem lehetett volna biztosra menni vele szemben, ha valaki említette volna, hogy lövést hallott a házból (erről nem olvastam semmit), ugyanis akár csapda is lehetett volna. Fantáziálásban látod nálam sincs hiány. De ezeket (és vajon még mennyit) a körzeti rendőrök elöljáróinak mind megfontolás tárgyává kell tennie, mert ha valami baj történik az embereivel, a felelősséget neki kell vállalnia. Barátsággal.”
 • 6. X_Y 2013. július 14. 14:29
  „Még 2 hét és ilyen már nem történhet meg.”
 • 5. zsozso64 2013. július 14. 14:16
  „Belátom kedves achilleus, hogy írásomban sok spekulatív részlet van. Azt gondolom a helyzetet értelmezni tudtam, és csupán feltételeztem, hogy ez az ember felfegyverkezve 2 óra 40 percig azt csinált amit akart, mert a TEK úton volt! Mivel útonvoltak nem tudták befolyásolni a történéseket. Azt magam is belátom nem volna jó, ha gyors reagálású helyi erők, minden hangoskodásra megszállnák Kovácsék, vagy Balogék konyháját, nehogy valakinek baja essen. Én tisztában vagyok vele, sajnos az első két áldozat életét nem tudta volna sem a TEK sem a helyi rendőrök, sem a Bruce Willis megmenteni. Én csak azt állítom, hogy azon el kellene gondolkodni, hogy az első történéseket követően eltelt 2 óra 40 perc úgy, hogy a történtekre a hatóságok semmiféle hatást nem tudtak gyakorolni. Ismét csak teoretikusan mondom, nem szívesen töltenék majd három órát létbizonytalanságban egy fegyveres támadás esetén tudva, hogy a segítség még sehol sincs ( legfeljebb úton)!!!”
 • 4. achilleus 2013. július 14. 13:21
  „1. zsozso64 2013.07.14. 11:49
  Egy helyi gyorsreagálású erő legfeljebb az öngyilkosságot akadályozhatta volna meg, a gyilkosságot nem. próbáld meg értelmezni: "reggel 7 óra körül a Krúdy Gyula utcában az 58 éves várpalotai K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra, egy férfit megölt, egy nőt pedig súlyosan megsebesített. Azt követően hazament és bezárkózott a saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak a férfi házába és megállapították, hogy öngyilkos lett." Legfeljebb még annyi történhetett volna, hogy ha a későbbi öngyilkos lövöldöző nem eléggé elszánt és gyors az öngyilkosság elkövetésében, akkor a kiérkezőkre is tüzet nyit. De ez már spekuláció, nagyjából a tied szintjén.”
 • 3. KamuNeni 2013. július 14. 13:07
  „Amugy se tudtak volna ellene mit csinalni ha elhatarozza hogy az egesz utcat osszelovodozi. 2-3 perc alatt a fel utcat kinyirhatja mire a TEk vagy akar a rendorseg is kierne ha gyorsan reagalananak. A megoldas nem abban van hogy tobb rendor az utcakra, hanem a psychologiaban. Az emberek el vannak keseredve, depressziosak es a legfobb hogy mergesek.

  Miert mergesek?/ Miert kell nekik nyerni?? Mert nincs szavuk semmiben es semmi megoldasban. tehetetlenek magukkal es masokkal szemben is mert rossz az altalanos neveles amiben az ujsag es a hirkozlo szervek is hibasak. Tele vannak negativokkal es ocsmanyolo irasokkal szovegekkel. A koz viselkedes negativva valik.

  A tudatlan (nem iskolazottsag szerint tudatlan) csak ugy latja magat ervenyesulni ha eroszakos. Kisebbsegi erzese van es evvel probal bizonyitani es folenyt szerezni, de inkabb az ellenkezojet eri el amitol aztan meg idegesebb mergesebb lessz es meg masodosztalyubnak erzi magat, mert tudja hogy lenezik.

  Ez a folyamat aztan megy addig mig elismeri hogy masodosztalyu es belenyugszik, vagy pedig bunozo lessz hogy kielje eroszakossagat. Mivel az elobbi onkritika es ki nem allhatja hogy hibat kovetett el, igy aztan marad az eroszak amivel megint folenyesnek szeretne magat erezn de megint epp az ellenkezojet valtja ki a nepben. Nem tisztelet hanem utalat es erzi es tudja is, de akkor megint csak az eroszak kerekedik felul amivel aztan csak folytatodik a folyamay.

  Pozitiv media segitene a nepet, de mivel maguk az ujsagirok es a media emberek is depressziosak es mergesek igy csuszik lefele az egesz. Nincs vidamsag Mo-n csak mulatas, de az meg nem vidamsag!!

  E”
 • 2. vakanyad 2013. július 14. 12:19
  „Hason "más"!”
 • 1. zsozso64 2013. július 14. 11:49
  „A hír borzasztó! De talán ez a példa remekül mutatja, hogy is működik ma a TEK. És ez nem a TEK-ben dolgozó, és munkáját legjobb tudása szerint végző emberek hibája,de: Gondoljuk végig a helyi szintű gyors reagálású egységeket megszüntették. Így az átlag, és látható rendőr, akik elérhető távolságban vannak, nem tudnak, vagy nem engedik őket reagálni. Ha nem közvetlen őket éri támadás, nem is vehetik elő fegyverüket... ( persze tudom, hogy igen, lűdözhetnek a levegőbe, elriaszthatják a kóborkutyát,...stb, de lényegében nem). Nem tudom valaki végig gondolta e az átszervezések idején, mi történik, ha ez a "stüszi vadász" a két ember lemészárlását követően, nem megy haza! Ha azt dobja az agya, hogy ezt a 2 óra 40 percet, mire a TEK megérkezett, más módon üti el, mint ahogy végül is tette??? Vajon ez a leghatékonyabb módja az ilyen jellegű bűncselekmények lokalizálásának és felszámolásának? A TEK-nek feleslegesen végig kell loholnia az országon, mert nincs aki helyben ellenőrizhetné, az utolsó lövés óta eltelt néhány órában miért is nincs mozgás??? Persze nem értek hozzá, és biztos sok lehetőséget mérlegre tettek, mire döntést hoztak az arra illetékesek. Egy-egy ilyen eset után, esetleg nem kellene ismét végignézni: vajon jó volt az a döntés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Handó: sikerült javítani az igazságszolgáltatás hatékonyságát

Handó Tünde szerint a bírói szervezet a nagyarányú szervezeti változások és a jogalkotási dömping… Tovább olvasom