Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Vádat emelt az ügyészség a kuruc.info főszerkesztője ellen

Vádat emelt az ügyészség a kuruc.info radikális hírportál főszerkesztője ellen. A vád szerint az internetes oldalra a 2006 őszi fővárosi zavargások után a főszerkesztő bírák, ügyészek személyes adatait helyezte el.
A Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a radikális portál főszerkesztője a weboldalon 2006. október 7. és 16-a között jelentetett meg cikket, "A forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek neve, képe, telefonszáma" címmel. A cikket többször frissítette, mindig újabb bírák és ügyészek személyes adatai kerültek bele.

A kuruc.info vezetője az ügyészség szerint a cikkben és frissített változataiban több bíróról és ügyészről azt állította, hogy eljárásukkal megsértették a büntető törvények előírásait, és ezzel bűncselekményeket valósítottak meg. A cikk tényként állítja, hogy a bírák és ügyészek megsértették az ítélkezés tisztaságát.

A cikkben egyebek mellett "törvénytelen ítéleteket" említett, "politikai fogolykínzásokat előmozdító, "kommunista," "jogtipró talárosokat". A "tüntetőket törvénytelen, ávós időket idéző ítéletekkel sújtó" bírákról és ügyészekről is beszélt.

A személyes adatokat tartalmazó írások megjelenése után több bíró kapott szidalmazó, vagy fenyegető tartalmú telefonhívásokat, illetve levelet. Az eljárás a Budapesti II. és III. kerületi Bíróságon folytatódik.

A kuruc.info főszerkesztőjének és munkatársainak neve sokáig titokban maradt. Nemrég azonban Tomcat - a korábban radikális nézeteiről megismert internetes naplóíró - egyik blogjában nyilvánosságra hozta a neveket.

Olvasóink írták

 • 7. dodó 2008. december 03. 16:12
  „4. hozzászólás jurigeller 2008.12.03. 12:31

  Maximálisan igazad van!”
 • 6. achilleus 2008. december 03. 14:57
  „Politikai prostitúcióra, korrupcióra és törvénytelenségekre utaló tényeket állítva bírálja a rendőri vezetést a négy éve alakult, ma már több mint négyezer tagot számláló Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete. A szakszervezet főtitkárát, Szima Judit rendőr alezredest bujtogatással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség, többek között azért, mert a rendőrök nevében elnézést kért a 2006 őszén történt rendőri túlkapásokért. (További részletek az Indexen)”
 • 5. edgonzo 2008. december 03. 13:42
  „Csöndes megelégedettséggel tölt el látni, ahogy a ´szélsőségesek´ kigolyózzák
  egymást. Ezek tényleg magyarok :)))”
 • 4. jurigeller 2008. december 03. 12:31
  „Ez a legjobb reklám a Kurucnak aki eddig nem olvasta most az is meglátogatja az oldalt!
  Szerintem jól is teszi aki olvassa”
 • 3. 751510 2008. december 03. 11:30
  „logaritmus

  De sokszor olvastunk már tőled másokat mocskoló, sértő hozzászólásokat. Azok legalább akkora merészséget követelnek meg, mint az általad támadott névtelen telefonálók tettei.”
 • 2. Logaritmus 2008. december 03. 11:11
  „Papsajt: "koncepciós perek"?! Melyikre gondolsz? Koncepciósnak azt a pert nevezzük, ahol koholt, kitalált vádak alapján előre megírt ítéleteket osztanak ki egyébként ártatlan embereknek.

  Ilyenről már ne haragudj nem tudok, de várom tőled a cáfolatot. Rendőri túlkapások voltak, de bíróságon ártatlanul elítélt emberek nem. Az pedig a gyávaság és a gyalázat netovábbja, amikor névtelen senkik bírókat és ügyészeket fenyegetnek meg telefonon keresztül.”
 • 1. papsajt 2008. december 03. 10:49
  „Szerintem meg mélységesen hallgatni kellen a 2006ról az állami aparátusoknak. Nem túl dicső napok voltak azok. MAgyarokat verettek és lövettek, majd koncepciós perekbe vonták őket.
  És ezek után a legnagyobb probléma,hogy felhívtak néhány bírót és közölték velük,hogy anyátokat?!?
  Én is szélsőségesnek tartom a Kuruc.infót, de hozzá tartozik a szólásszabadsághoz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvennégyezer forintos bankjeggyel fizetett

A száznyolcezer forintos vételárat két 54 ezer forintos bankjeggyel egyenlítette ki egy birkákat… Tovább olvasom