Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Vádat emeltek a csőbombás tűzszerész ellen

Vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség az ellen a tűzszerész ellen, aki a nyomozás adatai szerint kétszer is csőbombát helyezett el az MSZP újpesti, nádor utcai irodájánál. A férfi ellen robbanóanyaggal visszaélés, hamis vád és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.
Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a Magyar Honvédségnél folytatott rendszeres belső ellenőrzések egyikén merült fel a lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja. Erről még 2008 nyarán értesítették a Katonai Biztonsági Hivatalt, amelynek munkatársai más hatóságokkal együttműködve kezdtek nyomozni. A gyanú a tűzszerész alakulat egyik hivatásos katonájára terelődött. A honvédelmi tárca már akkor összefüggést sejtett az újpesti MSZP-irodánál talált robbanószerkezetekkel is, amelyeket 2008 őszén találtak a IV. kerületi, Nádor utcai MSZP iroda előtt - derült ki egy korábbi sajtótájékoztatójukon.

A Népszabadság akkor arról írt, hogy a tűzszerész nem politikai okokból rakott bombákat az irodához, hanem az alakulatánál kialakult állapotokra akarta felhívni a figyelmet. A katonai ügyészség ugyanakkor egy korábbi - 2008. novemberi - sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy a Honvédségtől eltűnt robbanóanyagok és az MSZP iroda előtt talált csőbombák között nem találtak még összefüggést. A tűzszerészt egyébként azóta leszerelték.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy a tűzszerész tisztet most azzal vádolják, hogy 2008 őszén az alakulatától megszerzett robbanóanyagokból bombákat készített és azokat két alkalommal is elhelyezte az Újpesti Nádor utcában egy irodánál. A részletekről várhatóan pénteken számol be a nyilvánosság előtt, sajtótájékoztatón a Budapesti Katonai Ügyészség.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2009. március 18. 14:06
    „Na ez is egy érdekes történet lesz. Talán a katonaságnál sem ártana a nagyobb figyelem. Hogyan vihet ki robbanóanyagot? Nem ellenőrzik?”
  • 1. flexsnake 2009. március 18. 14:06
    „Na ez is egy érdekes történet lesz. Talán a katonaságnál sem ártana a nagyobb figyelem. Hogyan vihet ki robbanóanyagot? Nem ellenőrzik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákverés a bátonyterenyei általános iskolában

Erőszakkal vette el három általános iskolás gyerek egy diáktársuk MP4-as lejátszóját, majd miután a… Tovább olvasom