Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Vádat emeltek a várpalotai magzatelhajtások ügyében

Üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás bűntette, magzatelhajtás bűntette és magzatelhajtás vétsége miatt 77 terhelttel szemben emelt vádat a Veszprémi Városi Ügyészség a Veszprémi Városi Bíróságon - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön.
A legsúlyosabb bűncselekmény, az üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet, felső határa halmazati büntetés esetén a felével emelkedik - tette hozzá Gulyás Ildikó.

A vádirat szerint a vádlott nőgyógyászati magánrendelését, illetve szakrendeléseit a 2006 decembere és 2011 májusa közötti időszakban 95 esetben keresték fel olyan állapotos nők, akik magzatukat nem kívánták megtartani.

A vádlott ezekben az esetekben az élő, egészséges magzatok elhajtását a magzati élet védelméről szóló törvénybe ütköző módon, a családvédelmi szolgálat eljárását megkerülve a várpalotai kórházban elvégezte - ismertette Gulyás Ildikó. Hozzáfűzte: a terhelt a várandós nőkkel történt megállapodás szerint a terhességmegszakításokat az esetek túlnyomó többségében anyagi juttatás ellenében hajtotta végre.

Közlése szerint a magzatelhajtásokat végző orvos cselekménye 84 rendbeli, üzletszerűen elkövetett magzatelhajtás bűntette, valamint 11 rendbeli magzatelhajtás bűntette - a magzatukat elhajtó nők esetében a magzatelhajtás vétsége állapítható meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglant kaptak elsőfokon a csepeli gyilkosok

Az életfogytiglani szabadságvesztésből Kun Tamás leghamarabb 40, Deme Gábor 32 év múlva szabadulhat. Tovább olvasom