Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Vádat emeltek az ásotthalmi zugvágó ellen

Befejezte a nyomozást a szegedi rendőrkapitányság a közelmúltban egy ásotthalmi tanyán talált állati maradványok ügyében; az iratokat vádemelési javaslattal elküldték az ügyészségnek.
Márciusban egy ásotthalmi tanyán különféle oszlásnak indult állati tesztrészeket találtak – emlékeztetett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elsődleges szakvélemény megállapította, hogy a tanya tulajdonosa az itt folytatott tevékenységet – állatok leölését, feldolgozását – nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően végezte. M. Toronykőy Márta hozzátette: az ingatlan területén hónapok óta folytatott tevékenység kimeríti a környezetkárosítás bűncselekmény kategóriáját, amelynek elkövetésével a tanya tulajdonosa megalapozottan gyanúsítható.

Az ügy során keletkezett iratokat a szegedi kapitányság a városi ügyészségnek vádemelési javaslattal küldte meg.

Az ásotthalmi tanyán folyó húsfeldolgozás körülményeit lakossági bejelentést követően vizsgálta meg a rendőrség és a kerületi főállatorvos. A helyszínen hét sertés vágására utaló nyomokat, állatfejeket találtak. A főállatorvos korábban elmondta, a tanyán csontokat égettek, zsíros lét öntöttek szét, azaz az elkövetők az egész környéket szennyezték.

A tanya tulajdonosa akkor az MTI-nek azt mondta, hogy két nagytestű kutyájának főzött disznóhúst törött lábú sertésekből. Paprikát, köménymagot és borsot azért nem találtak az ellenőrök, mert nem emberi fogyasztásra készült a hús – állította a tanya tulajdonosa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom