Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Vádat emeltek egy rendőr ellen

Kaposvár - Szerdán vádat emelt a Kaposvári Katonai Ügyészség a Lenti Rendőrkapitányság egyik munkatársa ellen. A rendőrnek szolgálatban, gondatlanságból elkövetett kötelességszegés vétsége miatt kell a Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsa elé állnia.
A Lenti Rendőrkapitányság előállító helyiségében október elején kísérelt meg öngyilkosságot egy 16 éves fiatalember. A nadrágszíjára akasztotta fel magát. Kómába esett, három hét után tért magához a Zala Megyei Kórházban, ahol összesen két hónapig ápolták. Jelenleg a családja gondoskodik róla: a fiú nem tud beszélni, leginkább szondán keresztül táplálják, az önálló életre képtelen.

Az ügyben a Kaposvári Katonai Ügyészség indított nyomozást. Megállapították, hogy a táskalopás gyanúja miatt előállított fiútól a Lenti Rendőrkapitányságon el kellett volna venni a nadrágszíjat. A rendőr ellen, aki ezt elmulasztotta, vádat emeltek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csoók István ezredes, a Kaposvári Katonai Ügyészség főügyész-helyettese.

A tárgyalást várhatóan a jövő év elejére tűzik ki. A rendőrt nem függesztették fel, továbbra is a Lenti kapitányságon dolgozik. A Független Hírügynökség információi szerint a szolgálatban, gondatlanságból elkövetett kötelességszegés vétsége miatt akár börtönbüntetést is kaphat, de valószínűbb, hogy pénzbírsággal sújtják.

A büntetőper után a család polgári pert is indít, kártérítésre tartanak igényt - közölte Ujfalusy Éva, a család ügyvédje.

Olvasóink írták

 • 4. Mathiasking 2008. december 19. 10:10
  „Dr.Varga István ügyvéd úr majd elintézi kommunista alapon, hogy nem kap semmit a rend becsületes védelmező Őre.”
 • 3. radenko 2008. december 17. 19:50
  „Aki nem bírja a stresszes munkát az ne menjen rendőrnek.Nem elég csak egyenruhát önmagára venni egy kis esznek is kellene lenni.”
 • 2. tüsök 2008. december 17. 18:59
  „Kártérítés!Nem inkább a fiukat kellett volna arra tanítani,hogy ne lopj.”
 • 1. klj_54 2008. december 17. 18:53
  „A tettes önmagán hajtotta végre az ítéletet!
  Miért kellene a rendőrt bántani?
  Kérdezzetek már meg egy zárkaőrt, mennyi melója van!
  Aztán lehet ítélkezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vieira: Az olaszok rasszisták

Az Internazionale középpályása, Patrick Vieira szerint Olaszország egy rasszista nemzet. A színes… Tovább olvasom