Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Vádemelés a MÁV Cargo-ügyben

Budapest - Vádemelési javaslat követi a BRFK-nak a MÁV Cargo Zrt. privatizációja kapcsán legalább egymilliárd forint értékű hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozását – írta keddi számában a Magyar Nemzet ügyvédi forrásokra hivatkozva.
A napilap arról számolt be, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya befejezte az eljárás iratainak ismertetését, és a dokumentumokat a jövő héten vádemelési javaslattal továbbítja az ügyészségnek.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: az előző kormányzati ciklushoz köthető első, a BRFK által vizsgált úgynevezett nagy gazdasági ügyben a zrt. korábbi vezetőjét, két egykori vezető beosztású munkatársát és további két, eddig meg nem nevezett embert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsít a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint az egykori vezetők a társaság számára rendkívül előnytelen üzletet kötöttek, amikor lényegében hulladék vasként értékesítették a MÁV kétezer, futóképes vagy kisebb javítással működőképessé tehető vasúti kocsiját - írta a lap. Hozzátették: a vasúttársaságot ért kár meghaladhatja az egymilliárd forintot, azonban az összeg mértékét a gyanúsítottak és védőik vitatták.

Olvasóink írták

  • 1. cyt 2010. szeptember 14. 12:28
    „Számomra mindig megfoghatatlan és érthetetlen volt a MÁV CARGO eladása. Ilyet csak olyan ember tehet meg, aki tudatosan törekszik valami olyasmire, ami a MÁV szempontjából NEM KEDVEZŐ. A MÁV CARGO ugyanis egy nyereséges ágazat volt a MÁV-on belül. Egy olyan embert, aki ezt "kiprivatizálta" egy "tőbb lábakon álló" cégből, én soha a büdös életben nem tenném olyan pozícióba, ahol döntést kell hozni. Az esetre tipikusan alkalmazható a "különösen nagy anyagi kárt okozó hűtlen kezelés" vádja. Mindez - mint írtam már - TUDATOSAN történt, ami súlyosbító tényező. Tudatosan, mert VOLTAK olyanok, akik elmagyarázták az összefüggéseket egy több lábon álló cég működésének javítására nem pedig annak lehetetlenné tételében. Én tehát örülök, hogy vádemelés történt ebben az ügyben is, és várom az igazságszolgáltatás munkájának az eredményét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házkutatás a várpalotai önkormányzatnál

Budapest - Házkutatást tartott és iratokat foglalt le a rendőrség a Németh Árpád fideszes… Tovább olvasom