Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Vádemelési javaslattal

adták át a dossziét

Folytatás az 1. oldalról.

Így aztán egy évre rá (Kisalföld, 2006. február 22., Ebtetemek a hűtőládában) már országosan is nagy port vert fel a szőlőhegyi és a soproni Új utcai üres épületekben kialakított kutyatelepek áldatlan állapota.
Állatvédők, állatbarátok tüntetést is szerveztek a soproni városháza előtt a telepek bezáratásáért, a tenyésztő felelősségre vonásáért.
A soproni jegyző a rendőrségtől kézhez kapott iratok és a szakértői vélemények alapján hatályon kívül helyezte a korábbi, maximum ötven kutyára vonatkozó tartási lehetőséget (Kisalföld, 2006. március 2., Az ebtelep bezárásáért tüntettek).
Állatvédők ezzel egyidejűleg állatkínzás miatt feljelentést tettek a soproni rendőrségen az ebtenyésztő ellen. Az ügyben lezajlott nyomozás aktái kerültek állatkínzás vétségének megalapozott gyanújával tegnap a Soproni Városi Ügyész-

ségre.
– A soproni ügyészségnek 30 napja van arra, hogy tanulmányozza a vádemelési javaslatot megalapozó iratanyagot, megtekintse a bizonyítékokról szóló dokumentumokat, s végezetül döntsön a vádemelésről – tájékoztatta lapunkat dr. Riba Katalin, a megyei főügyészség szóvivője.
– Az ügyészség a lehető legrövidebb időn belül szeretné lezárni az elhíresült esetet – mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom