Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Vádlott lett két rendőri vezetőből

Két rendőri vezető ül majd a vádlottak padján, miután a Tettrekész rendőrszakszervezet magánvádas indítványát befogadta a bíróság - írja a Magyar Nemzet.
Szima Judit, a szervezet főtitkára a lapnak elmondta, hogy Zala megye rendőrfőkapitánya és Nagykanizsa rendőrkapitánya ellen azért emeltek magánvádat, mert korlátozták az irányításuk alatt dolgozókat abban, hogy éljenek a törvény által biztosított panaszjogukkal.

A lap megjegyzi, hogy a panaszok jogos járandóságok kifizetésére vonatkoztak, a juttatásokat még a munkaügyi per lezárulta előtt kifizették. Az érdekképviselet főtitkára közölte azt is, hogy ebben az ügyben korábban már büntetőfeljelentést tettek az illetékes katonai ügyészségen, ahol az eljárást megszüntették, mondván, a vezetők nem követtek el bűncselekményt. A bíróság viszont ezután befogadta a szervezet vádindítványát, így a két kapitány február 10-én állhat az igazságszolgáltatás elé.

A lap megjegyzi azt is, hogy a már országossá nőtt reprezentatív szakszervezet továbbra is szálka a rendőri vezetők szemében, a főtitkárát például nem engedik be autóval a Mosonyi utcai laktanyába. Arra hivatkoznak, hogy mások sem mehetnek be, a lap azonban úgy tudja, hogy több magas beosztású rendőr és hozzátartozója éjjel-nappal az intézményben parkolhat.

Olvasóink írták

  • 1. achilleus 2009. január 12. 16:05
    „Majd ezek is beteget játsszanak, mint Gergényi. (Persze az üzlet az megy tovább, ahhoz valahogy sohasem beteg.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi gyakornokokat fogadó magyar cégeket keresnek

Az AIESEC nemzetközi ifjúsági szervezet olyan magyar cégeket keres, amelyek szívesen fogadnának… Tovább olvasom