Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Vágó Gábor: a Fidesz az LMP javaslatait terjeszti a kormány elé

Az LMP örül annak, hogy a Fidesz az LMP korábban megfogalmazott javaslatait terjeszti a kormány elé.
A Lehet Más a Politika örül annak, hogy a Fidesz az LMP korábban megfogalmazott javaslatait terjeszti a kormány elé - értékelte a nagyobbik kormánypárt pénteki rendkívüli frakcióelnökségi ülése után elhangzottakat Vágó Gábor.

Az LMP-s képviselő Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek arra a bejelentésére reagált pénteki sajtótájékoztatóján, hogy a párt védelmet kér a kormánytól az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, tehercsökkentést sürget az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak, illetve azt kéri, a kabinet érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve.

Vágó Gábor úgy látja, hogy a Fidesz frakcióelnöksége által a kormány felé megfogalmazott kérésekben az LMP két hete bemutatott "Adórendszerváltást!" című programjának javaslatai jelennek meg.

Az LMP programjának egyik sarokköve, hogy a fiatalok, az idősek és a képzetlen munkaerő járulékait radikálisan csökkenteni kell - mondta. Hozzátette, hogy emellett javasolták az adózás egyszerűsítését is, mert a kis- és középvállalkozások számára komoly terhet jelent az adminisztráció.
Kitért arra a felvetésükre is, amely szerint egy élhető vállalkozási környezetet kell létrehozni az önfoglalkoztatók számára. Ennek megteremtéséhez viszont csökkenteni kellene az eva kulcsát - mondta.

Külön örömét fejezte ki amiatt, hogy az LMP csomagjához hasonlóan a Fidesz elképzelései között is megjelenik a területi elv.

Szavai szerint a két párt javaslatai között az a különbség, hogy amíg az LMP megmondta, hogy az egykulcsos adó eltörlésével és a társasági adó sávhatárának megemelésével finanszírozná javaslatait, addig a Fidesz nem közölte, hogy milyen forrásból és kivel fizettetné ki elképzeléseit. Vágó Gábor kijelentette: amíg nincsen rá pénz, addig "a fideszes javaslatok is csupán vágyálmok, (…) a tündérmese szintjén maradnak".

Ennek kapcsán viszont annak a véleményének is hangot adott, hogy a büdzsé bevételi oldala viszont "finoman szólva is döcög", mert az Állami Számvevőszék véleménye szerint sincs alátámasztva a tervezett adóbevételek harminc százaléka.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. június 22. 18:52
    „örüljenek neki..és punktum”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány a közlekedésbiztonsági fejlesztéseket támogatja

Aláírták a "Közlekedésbiztonsági projektcsomag a MÁV hálózatán" elnevezésű projekt támogatási… Tovább olvasom