Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Vágófilmesek

Hosszú idő telik el, amíg valamelyik tévé veszi a fáradságot (vagy bátorság ez?), és igazán jó filmet vetít. Örömünk azonban nem lehet felhőtlen.

Szép, hogy a közszolgálati kettes a héten ismét műsorára tűzte Michael Cimino Szarvasvadász című filmjét. Az elismerés azonban csak eddig tart, mert az alkotást  – immár nem először és számomra érhetetlen okból – két részre szabdalták.

Az eset hasonlóságot mutat az RTL Klub egy korábbi „én vagyok a jófej tévé" akciójával. Néhány éve ugyanis a kereskedelmi csatorna hangzatos beharangozók után reklám nélkül adta le Spiellberg Schindler listáját.
Az egész – a szétszabdalás, a reklámok nélküli vetítés – annyira szánalmas. Mert bizony egyetlen művet sem szabadna megszakítani reklámokkal és azzal, hogy sorozatot kreálnak belőle hozzá nem értő, magukat szakértő végrehajtónak nevező emberkék. Az, hogy egy kereskedelmi tévé képes egy filmet egyben leadni, arra világít rá, hogy máskor mennyire bunkó. A minimális tisztelet is hiányzik belőlük az alkotók és a nézők iránt. A magyar kettő viselkedése pedig hazug.
Úgy tűnik, akik jelenleg tévét csinálnak a közszolgálatin és a kereskedelmin, csinálhatnának bármi mást, mert szatócsok, akik csak néha  engedik meg nekem, hogy végignézzek egy filmet.

(is)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bill Gates új PC prototípusa

A 12. évi Windows® Hardware Engineering konferencián (WinHEC) Bill Gates, a… Tovább olvasom