Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Vakszerencse

Csökkent látóképessége miatt Mittnacht József hamar megtanulta, hogy az élet minden területén alkalmazkodnia kell a problémákhoz. Szakmaválasztásakor is gyengeségéből adódó erősségét használta ki.
Örökölt szemidegsorvadással született Mittnacht József, ezért a gimnázium elvégzése után természetesnek tűnt számára, hogy a látássérültek köztudottan fejlett tapintásérzékét kihasználva tanuljon szakmát. Huszonkét évesen elvégezte azt a gyógymasszőr tanfolyamot, melyet a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szervezett az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézetben Budapesten.

Eleinte nehezen talált állást, ezért örült, hogy a Pannon-Víz Rt. a győri gyógyfürdőben alkalmazta. Az orvosi beutalóval, gerinc vagy izületi problémával, műtét utáni rehabilitációra érkező betegek gyógyításában közreműködött, ráadásul mellékállású vállalkozóként is dolgozott. Négy éve pedig önállósította magát a több mint tíz éves gyakorlatot maga mögött tudó férfi. Mégis folyamatosan képzi magát, új fogásokat régi masszázstechnikákkal ötvöz és szolgáltatásai bővítésére törekszik. Manapság már munkájával sportrendezvényeket is szponzorál és a „lassan járj, tovább érsz" elvet alkalmazva igyekszik elérhető áron dolgozni.

Elégedett, hozzá évek óta visszajáró vendégeinek dícsérete jelent számára elismerést. Szakmája csúcspontjának pedig azt tartaná, ha a most épülő győri élményfürdőben kapna munkát. A legfontosabbnak mégis azt tartja, hogy családját el tudja tartani, ráadásul olyan szakma révén, melyhez különösen jó az adottsága. Emellett azért is szívesen végzi a gyógymasszírozást, mert ő is sok műtéten esett át, így át tudja érezni a betegek gondját, jól esik neki, ha segíthet rajtuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják az átjárót

Vasútépítési munkák miatt lezárják Győrött, a Rozgonyi utca–Pusztaszeri utca közötti közúti… Tovább olvasom