Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Valamivel biztonságosabb idén a Balaton

Bár a tavalyinál 40 rendőrrel kevesebb jut a Balaton déli partjára, a közbiztonság alapvetően kézben tartható – közölte Somogy megye rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatóján.

Balaton
„Bűnözőkből idén sincs kevesebb a Balatonnál, komplett gépkocsitolvaj-bandák jönnek le, melyek elsősorban a nagy értékű nyugati autókra szakosodnak. Örvendetes azonban, hogy a tavalyi szezonhoz képest csökkent a gépkocsilopások száma" – mondta el Soczó László főkapitány. Megjegyezte: ugyancsak a szervezett csapatok számlájára írhatók a betöréses, besurranásos bűncselekmények, melyek aránya az elmúlt évihez hasonló.

A közterületek, strandok biztonságáról Soczó László kiemelte: jelentősen csökkent a lopások és a garázdaságok száma, leginkább Siófokot érintik az effajta esetek.

„A Balatonon tapasztalható közbiztonság elsősorban annak tulajdonítható, hogy példaértékűen együttműködnek a rendőri szervek, a parti önkormányzatok és a civil szervezetek; a fokozott rendőri jelenlétnek tulajdonítható, hogy nagy tolvajcsapatokat tudtak kiszűrni az akciók során" – emelte ki Soczó László.

Sikeresnek ítélte a Dél-balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ eddigi munkáját, mely folyamatos járőrözéssel, térfigyeléssel, panaszfelvétellel és áldozatvédelemmel szolgálja a Balaton déli partjának biztonságát. „A főkapitányság munkatársain kívül nyugdíjas rendőrök és diákok is segítenek a bűnmegelőzésben; utóbbiak elsősorban a táborokban figyelnek a közrendre, mindenki megelégedésére" – mutatott rá Somogy megye főkapitánya. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinőtte Csongrád megyét a szegedi Szilánk

A szegedi Szilánk az ország meghatározó üvegipari szereplője. Nem multi, nem beköltöző, családi… Tovább olvasom