Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Választási évben később nyújthatja be a kormány a költségvetést

Az Országgyűlés elé benyújtott törvényjavaslat az országgyűlési választások évében október 31-ig meghosszabbítaná a következő évi költségvetésről szóló javaslat benyújtásának határidejét. Egyéb években a határidő október 15-e marad.
Az Országgyűlésnek benyújtott, az egyes törvényeknek a költségvetési tervezéssel, valamint a pénzpiaci és a közüzemi szolgáltatások hatékonyabb nyújtásával összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat indoklása szerint az október végi benyújtási határidő esetén is biztosított, hogy december 31-ig elfogadja az Országgyűlés a következő évi büdzsét.

Figyelemmel arra, hogy a helyi önkormányzat megalapozott költségvetési koncepciót a központi költségvetési törvényjavaslat ismeretében tud készíteni indokolt annak garantálása, hogy a polgármesterek az országgyűlési választások évében is elegendő ideje legyen a költségvetési koncepció benyújtására.

Ennek érdekében a képviselő-testületeknek az országgyűlési választások évében november 30-ig kell benyújtaniuk a költségvetési koncepciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszunyókált a betörő, a tulaj ébresztette fel

Alvó betörőre talált a tulajdonos egy záhonyi lakásban. Tovább olvasom