Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Választások(k)

Valamiért az jut eszembe a szép jövő felvázolóiról (értsd: képviselőjelöltek), mint amikor a keserű orvosságot kristálycukorra csepegtetve adjuk be a gyereknek. A gyerek tapasztalati úton tudja, hogy az orvosság – még így is – keserű, a felnőtt meg tudja, hogy a gyerek tudja, de úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a gyerek tudja, aki szeretne hinni neki, hogy nem keserű, és most mindketten azt játsszák, hogy hátha most az egyszer rosszul tudják. Mert valahogy be kell venni.

Így vagyok én a választási ígéretekkel. Tudom, hogy a cukor némileg elfedi a keserű pirulát, de úgy teszek, mintha nem tudnám, engedelmesen tátom a számat, hogy aztán jó állampolgár módjára lenyeljem a felvázolt szép jövőt.
Mégis, szeretem ezt a kihordási időszakot. Soha ennyi bizalommal teli arc nem nézett vissza rám, mint mostanában a villanyoszlopokra kitett plakátokról. Igen. Az ember, aki meg tudja csinálni. Csak nekem. Csak értem dacolva az elemekkel és a választási ígéretek megvalósulását elgáncsoló magyar valósággal. Valami azért mégiscsak belepiszkít a szép jövőbe. Talán a múltban beígért ragyogó jövő, ami történetesen a jelen, ahol mintha elfogyott volna a cukor a keserű cseppek mellé.
K. K., Ravazd
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás előtt a labdarúgók

Mandátumának lejárta előtti utolsó ülését tartotta a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, amelyen… Tovább olvasom