Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Választott Ukrajna

Az Összukrajnai Szociológiai Szolgálat lapzártánkkor érkezett exit poll felmérése szerint is a Janukovics vezette ellenzéki tömörülés végzett az első helyen a vasárnap tartott ukrán parlamenti választásokon.
A felmérés szerint hét párt jutott be az ukrán parlamentbe. A parlamentbe történő bejutáshoz az egyes pártoknak legalább háromszázalékos eredményt kellett elérniük. A szolgálat szerint a Viktor Janukovics vezette ellenzéki Régiók Pártja (PR) szerezte a legtöbb szavazatot, adatai szerint 27,5 százalékkal végzett az első helyen. Második helyre az intézet a Julija Timosenko vezette Julija Timosenko Tömböt (BJuT) tette a voksok 21,6 százalékával. A hivatalban lévő államfőt, Viktor Juscsenkót támogató Mi Ukrajnánk Pártszövetség (NU) a szavazatok 15,6 százalékát szerezte meg a szolgálat felmérése szerint.
Rajtuk kívül a parlamentbe jutott még az Olekszandr Morozov vezette Ukrajnai Szocialista Párt, az Ukrajnai Kommunista Párt, a távozó parlament elnöke, Volodimir Litvinov vezette Nemzeti Tömörülés és a Natalja Vitrenko radikális szocialista pártvezető irányította Népi Ellenzék Tömörülés. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikola István sajnálja egyes kijelentéseit

Mikola Istvánnak nem volt szándékában megsérteni senkit, de ha valakit megbántott, azt sajnálja. Tovább olvasom