Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Vállalkozók és bankok segítségét várja az MSZP

Az MSZP azt kéri a vállalkozóktól, pénzintézetektől és a politikusoktól, hogy erejükhöz mérten segítsék a szolidáris csomag krízisalapjának feltöltését. Ezt az önhibájukon kívül bajba jutott devizahitelesek számára hozták létre azért, hogy egyszeri gyorssegélyhez jussanak, és ezzel elkerüljék az uzsorakölcsönt.
Tóbiás József szocialista politikus pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a kormány egymilliárd forintot tett a krízisalapba, de az állam mozgástere szűk, ezért további forrásokat várnak. A program a tervek szerint augusztustól indul el.

Az MSZP frakcióigazgatója elmondta: arra kérik az ország 100 leggazdagabb vállalkozóját, a tágabb anyagi lehetőségekkel rendelkező önkormányzati és országgyűlési képviselőket, valamint a korábban állami segítséget kapott pénzintézeteket, bankokat, hogy vállaljanak segítséget a krízisalap feltöltésében. Újságírói kérdésre a politikus elmondta: az MSZP-s képviselőktől egészen biztosan érkeznek majd felajánlások, országgyűlési képviselők esetében pedig a parlamenti szavazás elmulasztásakor fizetendő büntetés is "forrásalap lehet".

A lakáshitelesek védelmében az MSZP már korábban kezdeményezte, hogy egy megnövekedett törlesztőrészleteket fizetni nem tudó család lakását se árverezzék el. Az erről szóló jogszabályt leghamarabb ősszel fogadhatják el. A Bankszövetséggel, illetve az érintett pénzintézetekkel remélhetőleg még ebben a hónapban sikerül a politikának megegyeznie arról, hogy a törvény elfogadásáig moratórium lépjen életbe, azaz addig se tegyenek ki senkit az otthonából - közölte Tóbiás József.

Olvasóink írták

  • 3. maradando 2009. június 16. 16:11
    „Nehogy má !Amit húsz évig kuporgattak visszavegyék.Balzsebböl a jobbikba ?”
  • 2. Power 2009. június 12. 17:24
    „Nagyon egyszerű a megoldás, az uzsorásaikat kérjék fel!”
  • 1. LukSzusz 2009. június 12. 15:24
    „Tóbiás úr,én leegyszerűsítem a kérdést,a 100 hozza vissza az ellopott lóvét addig amíg tűr a nép.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőre fakuló tintával íratták meg a munkavállalói könyve

Újabb olyan munkavállalói könyvet találtak az ellenőrök az épülő M6-os autópályán dolgozóknál,… Tovább olvasom