Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Valószínűleg a Goldfrappé az új James Bond film főcímzenéje

Hatalmas megtiszteltetés érte a napokban a Goldfrapp együttest. Bekerültek azon előadók illusztris társaságába, akik főcímzenét írhattak a James Bond mozikhoz.
Nemrég nyilvánosságra hozták, hogy az angol Goldfrapp együttes készítheti el Martin Campbell Casino Royale-jához, azaz az új James Bond filmhez a főcímzenét. Legutóbb márciusban, a Supernature című albummal jelentkezett együttes ezzel olyan illusztris társaságba került, amit többek közt olyan nevek fémjeleznek, mint Tina Turner, Tom Jones, Madonna, és a Garbage.

Nem csoda, hogy a zenekar szóvivője teljes elragadtatással beszélt a döntésről: "Ha valakit felkérnek arra, hogy szerezzen egy dalt egy filmzenealbumra, már az is hatalmas dolog. Viszont ha ez a nóta egy James Bond film főcímzenéje... Nos, azt hiszem, nem állítok valótlant, ha azt mondom, ez az egyik legnagyobb elismerés, amiben egy előadó részesülhet."

A szóvivő egyébként azt is hozzátette, hogy még semmiféle szerződést nem írtak alá, egyelőre csak szóbeli megállapodásról van szó, de ezek alapján is szinte száz százalékra lehet venni, hogy a Goldfrapp dalolhat a moziban.

Az 1999-ben alakult angol Goldfrapp a Mercury-díjra is jelölt 2000-es Felt Mountain című, Ennio Morriconénak ajánlott lemezével robbant be a köztudatba. A névadó és egyben egyik tag a keresztségben az Allison Goldfrapp nevet kapta. Igazi szupernő: homályos hangú énekes, zeneszerző, zongorista, performer. Altonban, egy álmos angol kivárosban nőtt fel - írja a diaksziget.com. Rövid, üzletkötői világba tett kiruccanás után igen hamar rájött, hogy igazából a zenével szeretne foglalkozni.

Belgiumban kezdett énekelni, Andy Goldberg tánccsoportjának kíséretében. Általuk ismerkedett meg az ötvenes évek oktávkirálynője, Ima Sumac zenéjével, megbűvölte az európai "dekadencia" és a jódlizás technikája. '95-ben egy barátja, bizonyos Tricky debütáló albumán segédkezett, majd jött a többi felkérés, dolgozott Brian Ferryvel, Peter Gabriellel, az Orbitallal és az Add N To X-vel. A duó másik tagjával, a Morricone-fan filmzeneszerző, Will Gregoryval azután találkozott, miután ez utóbbinak valaki átcsúsztatott egy demót a Human című számról. Will azonnal találkozni akart Allisonnal. 1999-ben írtak alá szerződést kiadójukkal, a Mute-val. Majd 2000-ben megjelentették az agyondícsért Felt Mountain-t, amin még Alexander Balanescu, Bill Hawkes és John Parish is közreműködik. 2003-ban jött a második korong, a kevésbé filmzenei hatásokat tükröző Black Cherry.

port.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Horváth Balázs egykori belügyminiszter

Elhunyt Horváth Balázs, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség képviselője - közölte a politikus… Tovább olvasom