Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Valószínűleg megtalálták Thészeusz sírját

Görög régészek valószínűleg megtalálták a görög mitológia egyik leghíresebb hősének, Thészeusznak a sírját, így minden jel arra utal, hogy a hős valóban élt - mondta el Eleni Konszolaki régész a Ta Nea című athéni újságnak.
A régészek állítása szerint Thészeuszt halála a Peloponnészosz-félsziget keleti felén temették el. A sírban talált csontokról az archeológusok most különféle vizsgálatokkal akarják bizonyítani, hogy az i. e. XV-XVI. századból származnak, abból a korból, amikor Thészeusz élt - írta az ORF osztrák közszolgálati rádió és televízió honlapján.

A régészeket az antik világ földrajztudósai vezették nyomra. A sírt a mai Galatasz település közelében találták meg, miután egy ókori utazó írásaiban a helyszínre vonatkozó adatokat találtak. A tudós Pauszaniasz ugyanis módszeresen fölkereste a mitológiai hősök születési és temetkezési helyét, és utazásait részletesen leírta.

Thészeusz a legenda szerint Ariadné királylány segítségével megölte a félig bika - félig ember Minotauroszt a krétai labirintusban, s ezzel megszabadította Athént attól, hogy évente hét fiút és hét leányt áldozzon Minósz krétai királynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult Szlovákia új parlamentje

A 150 képviselő eskütételével kedden Pozsonyban megalakult Szlovákia új, hat pártból álló… Tovább olvasom