Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Válság! Zacikba hordjuk a családi aranyat

Nőtt a zálogházak forgalma az elmúlt hónapban Veszprémben. A zacik gyorshitelt nyújtó bankokhoz kezdenek hasonlítani, a pénzintézetek szigorú kölcsönszerződései, a gazdasági válság, és a munkanélküliség miatt egyre több ember próbálja segítségükkel áthidalni az anyagi nehézségeit.
Az indexveszprém.hu több zálogházban járt a városban, s mindenütt hasonló jelenségekkel találkozott. Karácsony és iskolakezdés előtt egyébként is nő a forgalmuk, de most január 1-től, az elmúlt időszakokhoz képest is többen tértek be hozzájuk.

Az emberekben talán még mindig az a kép él, hogy aki zálogházba adja értékeit, az teljesen elszegényedett, ám ez régóta nem igaz. Sokan már úgy tekintenek a zálogházakra, mint egy gyorshitelt nyújtó bankra, ami fedezetként a beadott tárgyat kéri - mondta az egyik zálogház vezetője.

A pénzintézeteknél ma bonyolult és lassú a hitelhez jutás, időigényes az igazolások, különböző dokumentumok beszerzése, ezért egyre többen választják azt, hogy ilyen módon 5-10 perc alatt jussanak pénzhez.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2009. február 02. 14:51
    „Igen, már be is szereztünk nagy talicskákat amivel majd az aranyrudakat odatoljuk...”
  • 1. KamuNeni 2009. február 02. 07:31
    „Es mennyit szamol a zaci egy ilyen transaction-ert?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány szerint az elmúlt 20 év legnagyobb reformja jön

Az elmúlt húsz év legnagyobb adó- és szociális reformját kívánja végrehajtani a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Tovább olvasom