Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Válságkezelés önkormányzati adócsökkentéssel

A gazdasági válság hatásainak csökkentéseként adókönnyítéseket léptetett életbe Salgótarján önkormányzata. Elsősorban a kis-, és középvállalkozói szektornak tettek engedményeket - jelentette be hétfőn Szalai Erika, az önkormányzata gazdasági bizottságának elnöke.
A nógrádi megyeszékhely önkormányzata több intézkedést is hozott a helyi kis és középvállalkozások támogatására: például 500 ezerről egymillió forintra emelik az adómentes helyi iparűzési alapot, ami 335 vállalkozónak jelent majd adómentességet.

A támogatási csomag része, hogy a vállalkozások két hónap türelmi időt adtak a befizetésekre, azaz május 15-ig nem vetnek ki késedelmi kamatot a be nem fizetett helyi adók után. Az önkormányzat a jövőben olcsóbban kínálja a használaton kívüli bérleményeit, aki pedig egész évben közterületet használ, annak csak 10 hónap után kell közterület-használati díjat fizetnie.

Salgótarjánban jelenleg a törvény szerinti maximális összeget kell fizetni helyi iparűzési adóként, ebből azonban nem engedtek. Szalay Erika közölte: már 0,1%-os mérséklés is 55 millió forintos bevétel-kisesét jelentene, amiről a forráshiányos költségvetésük miatt nem tudnak lemondani. Szakmai szervezetek ezzel együtt követendőnek tartják a kezdeményezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 SZDSZ-es képviselő írta alá Bajnai nyilatkozatát

15 SZDSZ-es országgyűlési képviselő írta alá Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt politikai… Tovább olvasom