Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Válságos állapotban van Kaszás Attila

Az agyvérzéssel kórházba szállított színművészt az Amerikai úti idegsebészeten ápolják. A Nemzeti Színház honlapján is olvasható orvosi szakvélemény szerint az agyi ér fejlődési rendellenessége okozta a problémát, az ér vékony fala megrepedt, ezért kapott tegnapelőtt agyvérzést.
Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet igazgatója, dr. Bognár László tájékoztatása szerint az egyébként jó egészségi állapotban lévő fiatal művésznél hirtelen eszméletvesztés, légzés és keringészavar lépett fel. A beteg változatlanul "az első pillanatban kialakult kómás állapotban maradt, jelenleg asszisztált gépi lélegeztetésre szorul és érdemi reakciókat nem mutat." "Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben agyi érfestést, valamint az ereken keresztül történő műtéti ellátást terveznek, mely egy esetleges újravérzés megelőzését szolgálja. A beteg állapota válságos. A beavatkozást Dr. Szikora István főorvos a műtét elismert szakértője végzi."

Kaszás Attila kómában van, állapota válságos - mondta el a Nap-keltének telefonon Jordán Tamás. A Nap-Keltében elhangzott: az orvos szerint az, ami a színház talán legéleterősebb színészével hétfőn este történt, bármikor bármelyikünkkel megtörténhet, előre nem látható, és nem is előzhető meg. Jordán Tamás beszámolt arról is, hogy Kaszás kollégájával, Stohl Andrással éppen az edzőteremben volt, amikor rosszul lett, rosszullétét azonban nem a megterhelés okozta. Jordán Tamás megemlítette, hogy a mentő hosszú perceket késett, "mert egyszerűen nem találta a Nemzetihez vezető utat, a környéken ugyanis folyamatosan és kiismerhetetlenül változik a forgalmi rend".

A Nemzeti Színház igazgatóját Kaszás Attila felesége hatalmazta fel arra, hogy férje állapotáról beszámoljon, de ő és Jordán is azt kéri az aggódóktól, hogy ne zavarják érdeklődésükkel a kórház munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra egyénre szabott fogyókúrája

Egyedi életmód- és fogyókúrás programot kínáló kötettel rukkolt elő Béres Alexandra… Tovább olvasom