Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Változások az NCA rendszerében: információs napok segítik a civil szervezeteket

Győr-Moson-Sopron Munkatársunktól A napokban jelennek meg a Nemzeti Civil Alapprogram 2007. évi pályázati felhívásai. Az elmúlt évhez képest több újításra kell odafigyelniük a pályázni kívánó nonprofit szervezeteknek.
A Nyugat-dunántúli Regionális Kollégium ebben az évben 343 millió forintot oszthat szét a három megye nonprofit szervezetei között – tájékoztatott Szilágyi Leo-

nóra, a kollégium vezetője. Felhívásuk már megjelent, az ugyancsak pályázható szakmai kollégiumok pályázatainak közzététele április közepén esedékes.
Szilágyi Leonóra felhívta a figyelmet, hogy tavalyhoz képest több változás történt az NCA rendszerében. A pályázatokat a továbbiakban az ESZA (Európai Szociális Alap) Kht. kezeli. Ezzel megszqnik a megyei, illetve regionális pályázatkezelés és -feldolgozás. A pályázatokat már idén is az országos központhoz kell benyújtani, s itt történik az ügyintézés is. Ugyanakkor a pályázatok tartalmi elbírálása továbbra is a regionális, illetve szakmai kollégiumok kompetenciája lesz. Ebben az évben megváltozik a támogatás felhasználásának ideje, az NCA áttér az úgynevezett keresztféléves finanszírozásra.
Változtak az adatlapok, a beszámoltatás és az ellenőrzés rendje is. A mqködési célú támogatásoknál bővült a támogatható kiadások köre, ezért a kollégium tagjai azt kérik, hogy az elbírálás megkönnyítése érdekében a pályázók az eddiginél is nagyobb figyelmet fordítsanak a kért támogatás konkrét indoklására.
A változások és az új pályázati lehetőségek bemutatására április 24-én, kedden 14 órától információs napot tartanak a MTESZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezeténél. Ezen kollégiumi tagok számolnak be az eddigi tapasztalatokról és az újításokról, valamint bemutatkozik az ESZA és az Elektronikus Pályázatkészítési és Együttmqködési Rendszer. A nap végén személyre szóló tanácsadás is igénybe vehető. Emellett folytatódnak a megye különböző helyszíneire kihelyezett tanácsadások is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénysértés vagy nem?

Sopron Munkatársunktól Jogsértést követett el Fodor Tamás – jelentette ki Kalmár István, az… Tovább olvasom