Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Változások október 1-jétől

A módosulások közöttt szerepel még, hogy vasárnaptól a nagycsaládosokkal és a fogyatékkal élőkkel kiszélesedik a távhőtámogatásban részesülők köre és, kevesebbe kerül a négynapos autópálya-matrica.
Október 1-jétől 13 támogatott medicina térítési díja átlagosan 10 százalékkal csökken. Ezek között van vérnyomás- és koleszterincsökkentő, antibiotikum és csontritkulás elleni készítmény.

Szintén mostantól a szubvencionált gyógyszerkör 24 új hatóanyag 63 generikumával bővül, köztük vérnyomás-, vércukorszint- és savcsökkentőkkel, antidepresszánsokkal és gyulladásgátlókkal.

Vasárnaptól a nagycsaládosokkal és a fogyatékkal élőkkel kiszélesedik a távhőtámogatásban részesülők köre és egységesen havi 2500 forintra emelkedik a támogatás összege.

Az emelt összegű dotáció december 31-ig jár, jövőre új támogatási rendszer lép életbe. Az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvény módosítása révén októbertől lehetővé válik a városatyák alapdíjának csökkentése, illetve a képviselő-testület a kötelezettségét megszegő képviselő tiszteletdíját maximum 12 hónapig csökkentheti és megvonhatja a természetbeni juttatásokat.

A tízezer főnél nagyobb településeken például a képviselők havi alapdíja a köztisztviselői illetményalap 2,8-szorosáról 2,2-szeresére változik. Vasárnaptól a csak személyautókra érvényes négynapos autópálya-matrica ára 1520-ról 1170 forintra csökken, a D4-es, 12 tonna össztömeg feletti járművek egynapos matricája pedig 2000-ről 2750 forintra drágul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom