Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Változatlanul Orbán Viktor a Fidesz elnöke

Újra Orbán Viktort választották a Fidesz elnökének a párt tisztújító kongresszusán. Az elnöki posztért egyedüliként indult Orbán Viktorra 1608 támogató szavazat érkezett, 39 ellenszavazattal szemben.
A küldöttek tapsviharral fogadták a bejelentést és a színpadra lépő Orbán Viktort. Az újraválasztott pártelnök ezután kezdett kongresszusi beszédébe. A Fidesz elnöke azt mondta, megtisztelve érzi magát, hogy újra rábízták a párt vezetését, és megköszönte a felé áradó szeretet és bizalmat.

A szavazás előtt a párt alelnök-jelöltjei mondták el beszédeiket, amelyekben közös megállapítás volt, hogy az ország nagy bajban van, és hogy a válságból a Fidesznek kell kivezetnie. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere beszédében úgy vélte: jelenleg posztkádári Magyarországon élünk, ahol nem polgári, hanem szocialista demokrácia van.

A kongresszuson felszólalt az Európai Néppárt-Európai Demokraták elnöke is. Wilfried Martens közölte: az Európai Uniónak közös politikára van szüksége olyan stratégiai kérdésekben, mint az energia; a magyar kormány nem járhat külön utakon e téren. Hangsúlyozta: szükség van arra, hogy Magyarország világosan elkötelezze magát a közös energiapolitika mellett.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korábban rendőr volt a harmadik móri gyanúsított

Korábban rendőr volt az a tatabányai férfi, akit a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezett a… Tovább olvasom