Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Változik

a fogászati

ügyelet

Ezentúl csupán hétvégente és munkaszüneti napokon lesz fogászati ügyelet Mosonmagyaróváron. Ám ekkor is csupán napi kétszer két órát ügyelnek az orvosok, máskor telefonon lehet tanácsot kérni tőlük.
A mosonmagyaróvári önkormányzat májusi ülésén hozott határozatában vállalta, hogy júliustól a fogászati ügyeleti ellátást tovább működteti változatlan formában. Ezután a vállalkozó fogorvosok levélben keresték meg az önkormányzatot, hogy az elmúlt fél év statisztikai adatai alapján nem tartják indokoltnak a hét közbeni ügyeleti ellátást. Jelezték továbbá, hogy a községi fogorvosok érdektelensége miatt nem kívánják ezután a környező települések lakosságát ellátni (Kisalföld, 2006. június 13.).
Az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén foglalkozott a kérdéssel. A tanácskozáson Szentkuti Károly alpolgármester elmondta: a fogorvosok tájékoztatója alapján indokoltnak látszik a hét közbeni ügyelet megszüntetése. A községi ügyeleti ellátás szervezése nem a mosonmagyaróvári önkormányzat feladata, de a város polgármestere vállalta, hogy közreműködik az egyeztető tárgyalás megszervezésében.
A tanácskozáson több képviselő is kritizálta a fogorvosok érvelését. Szerintük elfogadhatatlan a fogorvosok hozzáállása a kérdéshez, és ez az átszervezés egyenlő az ellátás megszűnésével.
Néhány városatya azt javasolta: a háziorvosi ügyelethez hasonlóan kellene megoldani a fogorvosok kérdését is.
A fogorvosok szakmai indokait és a hatályos jogszabályokat figyelembe véve döntött végül a testület arról, hogy július 1-jétől az év végéig az ügyeleti ellátás kizárólag munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon, valamint ünnepnapokon reggel 8-tól délelőtt 10 óráig és délután 6-tól este 8 óráig a rendelőben, majd folyamatos elérhetőség biztosításával működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom