Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Változnak a körzetek

Több választókerület határa változik Győrben, amelynek az őszi helyi önkormányzati választáson lesz jelentősége. A legnagyobb körzet csaknem duplája a legkisebbnek.
A választási eljárásról szóló törvény szerint a helyi választás egyéni választókerületeinek területét a választási iroda vezetője a választás évének január 1-jei lakosságszáma alapján állapítja meg. Győrben már elvégezték a felülvizsgálatot. Dr. Horváth Klára aljegyző lapunknak elmondta: az arányosság elvének figyelembevételével Győrszentivánon, Szabadhegyen és Ménfőcsanakon soroltak át néhány utcát az egyik körzetből a másikba. Ennek során arra is figyeltek, hogy azok a kerületek legyenek valamivel kisebbek, ahol az építkezések miatt lélekszám-gyarapodás várható. Az őszi voksoláson egyébként a jelenleginél eggyel több, 112 szavazókör lesz.
Az aljegyző hozzátette: a legkevesebb választó a ménfőcsanak–gyirmóti körzetben lakik (3735-en), míg a legtöbb a szabadhegy–József Attila-lakótelepiben (6687-en). A városrészek történelmileg kialakult határai nem tesznek lehetővé pontos arányosítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véd- és dacszövetséget hoznak létre az ingatlanközvetítők

Az összefogásban látják a kiutat a mai, olykor tisztességtelen eszközökkel folyó versenyben Szeged… Tovább olvasom