Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Változnak az ingatlan-végrehajtás szabályai

Aki kifogásolja a végrehajtás alá került ingatlan becsértékét, annak szeptembertől a kifogással együtt a bíróságnál letétbe kell helyeznie az igazságügyi szakértő díját is - az erről szóló közigazgatási és igazságügyi miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.
A jelenlegi gyakorlat szerint a bíróság befogadja a végrehajtás elleni kifogást akkor is, ha az a becsérték megállapítására kéri fel a bíróságot, de a kifogással élő nem helyezte letétbe a szakértő díját. Ilyenkor - mint a tervezet indoklása megjegyzi - a kifogásoló feleslegesen terheli a bíróságot. Azt viszont eléri, hogy blokkolja a végrehajtást, vagyis az ingatlan értékesítését.

Ezt szünteti meg a tervezett rendelet, amely a szakértő díjának letétbe helyezését összekapcsolja a kifogás bíróság általi befogadásával.

A díj 10 millió forint alatti becsértéknél annak 0,75 százaléka, a 10 millió forintot meghaladó becsértéknél pedig 75 ezer forint, valamint a 10 millió forint feletti rész 0,25 százaléka. A szakértői díj azonban nem lehet kevesebb 10 ezer, és nem lehet több 300 ezer forintnál.

Olvasóink írták

  • 2. Őszödi 2012. július 27. 14:05
    „Gratulálok a mindenttudó fiatal keresztyén-demokratáknak!”
  • 1. papika56 2012. július 26. 20:25
    „Barom kitalálók ! akiknek viszik a házát --azért mert nincs pénze fizetni --nem szórakozásból ! Honnan vegyen 74 --300 ezer ft ???? + még ! ha volna pénze ennyi --a TARTOZÁSÁT FIZETNÉ MEG --marhák!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényes a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működése

A Jobbik megelégedéssel nyugtázta a Gyulai Törvényszék szerdai döntését. Tovább olvasom