Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Változott a rendelet: mezőgazdasági termelők új teendői a gazdálkodási naplóval

A mezőgazdasági termelőket érintő rendeletmódosítást adott ki a közelmúltban a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium. A részletekről Családi János, a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) tanácsadója számolt be a Kisalföldnek. – Módosult az agrárkörnyezetgazdálkodásról, a helyes gazdálkodási gyakorlatról szóló rendelet – kezdte Családi János. – A változás többek között a gazdálkodási naplóval kapcsolatos teendőket érinti. Eszerint a 2005–2006-os gazdálkodási évre vonatkozó gazdálkodási napló egy aláírt másolatát október 1. és december 31. között kell beküldeni a Növény- és Talajvédelmi Központi Szolgálat címére (1118 Budapest, Budaörsi utca 141–145.). Ez a rendelkezés nem vonatkozik arra a termelőre, aki idén augusztus 31-től a módosított rendelet hatálybalépéséig a kötelezettségének már eleget tett.

Családi János hozzátette: a gazdálkodási naplót a hozzá kapcsolódó dokumentumok (számlák, bizonylatok) másolatai nélkül kell elküldeni, ám a kötelező nyilvántartásokra vonatkozó előírások szerint ezeket legalább öt évig meg kell őrizni. A gazdálkodási napló formanyomtatványát a tárca honlapjáról tölthetik le az érintettek.
– A talajmintavétellel kapcsolatos pontosítás, hogy azoknak a termelőknek kell a normál területalapú támogatáshoz ötévente egyszer mintát venni, akik valamelyik NVT-programban más területekkel részt vesznek – jegyezte meg a szakember.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Tovább olvasom