Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Vámosok a csalások ellen

A vám- és pénzügyőrségnél lezárult az Európai Unió 500 ezer

eurós (135 millió forintos) támogatásával, 2005 novemberében kezdődött „Kereskedelmi csalások elleni harc” elnevezésű Twining-projekt, amelyhez az osztrák vámigazgatás nyújtott szakmai segítséget.

Nagy János országos vámparancsnok sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten elmondta: a magyar vámhatóság 2005-ben mintegy 60 ezer esetben 45–50 milliárd forint értékben derített fel pénzügyi, kereskedelmi jellegű bűncselekményeket.
A VPOP-nél a decemberben kezdődő teszt után, jövő év nyarától indul az új módszerek szerinti ellenőrzés – mondta a vámparancsnok.
Wolfgang Müller, az Agency for European Integration and Economic Development igazgatója, egyúttal az osztrák pénzügyminisztérium humánpolitikai igazgatója közölte: az osztrák gazdaságvédelmi tapasztalatok átvételével, összefogással képes lehet a VPOP arra, hogy megvédje az újabb és újabb módszereket kidolgozó kereskedelmi bűnözőktől nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió piacát is.
A Twining-program eredményeképpen kézikönyv készült, amely a gyakorlati szakemberek számára közérthetővé teszi az unió csalás elleni küzdelmét és abban a magyar vámigazgatás szerepét.
Wolfgang Müller kiemelte, hogy az unióban Magyarország az első olyan tagállam, amely a hasonló tartalmú európai uniós kézikönyv kihirdetését megelőzően, annak alapján készítette el saját nemzeti ellenőrzési kézikönyvét. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmegy az Árkád megnyitására?

Tovább olvasom