Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Van Gogh-kiállítás nyílik decemberben Budapesten

Vincent van Gogh alkotásaiból nyílik kiállítás decemberben a budapesti Szépművészeti Múzeumban, ahol már bemutatták az első művet.
Vincent van Gogh: Parasztház Provance-ban
A washingtoni National Gallery of Artból kölcsönzött, Parasztház Provance-ban című, 1888-ban festett alkotást péntektől a nagyközönség is megtekintheti a centenáriumát ünneplő intézményben.

A kiállításra több mint 40 gyűjteményből, köztük az amszterdami Van Gogh Múzeumból, a párizsi Musée D'Orsay-ból, a New York-i The Metropolitan Museum of Artból, valamint a washingtoni National Gallery of Artból is érkeznek remekművek. A külföldi múzeumoktól kölcsönzött képek mellett a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő rajzok és grafikák, valamint egykor hazai magángyűjteményekben őrzött művek is megtekinthetőek.

A tárlaton Vincent van Gogh első éveit meghatározó alkotók, köztük Rembrandt, Delacroix, Daubigny és Millet egy-egy jelentős művét is bemutatják. A magyar művészek alkotásain keresztül pedig a holland festészet 20. század elejének magyar festészetére gyakorolt hatásával ismerkedhetnek a látogatók.

A kiállításon összesen 150 festményt, rajzot és sokszorosított grafikát mutat be a múzeum. A tárlatot magyar és angol nyelven megjelenő 600 oldalas katalógus kíséri, amely bemutatja Vincent van Gogh életművét is.

(Forrás: Kultúra.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset Kecskemét és Jakabszállás között

Csütörtökön este huszonkét óra negyven perckor súlyos baleset történt Kecskemét és Jakabszállás… Tovább olvasom