Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Van véleményük

az első szavazóknak

Április kilencedikén lesz az országgyűlési választások első fordulója. A „kire is szavazzunk” döntés nem egyszerű, és különösen nem azoknak, akik idén először járulnak az urnák elé.
A megkérdezett soproni fiatalok mindegyike úgy tervezi, hogy felkeresi a szavazóhelyiségeket. A legtöbben kialakult nézettel rendelkeznek, és negatív véleménnyel vannak a politikai sárdobálásról.
Mindenképpen elmegy szavazni a soproni Szemerits Gyula, aki tavaly végzett az Eötvös-gimnáziumban.
– Ki akarom használni ezt a lehetőséget, amivel most először élhetek. A kampányt viszont nem követem, idegesít a pártok egymásra mutogatása. Főként a családom értékei befolyásoltak, így kialakult nézetekkel rendelkezem, barátaim véleménye ebben a kérdésben nem hat rám. Már most tudom, melyik pártra adom a voksomat.
– Eddig többé-kevésbé figyelemmel kísértem a napi politikai híreket, a kampánybeszédeket – árulta el Farkas Eszter, aki tavaly érettségizett a Széchenyi-gimnáziumban. – Érdekel a politika, de a durva kampány, a hatásvadász plakátok egyre inkább elveszik a kedvemet. Azért elmegyek szavazni, de valószínűleg valamelyik kis párt nevét ikszelem be.
Vörös Péter is kihasználja, hogy számít a véleménye.
– Azt már biztosan tudom, hogy melyik pártra nem szavazok – árulta el Péter. – Taszít, ahogy a politikusok egymást ócsárolják. A politikai véleményem fokozatosan alakult ki, ami érdekel, annak utánanézek, utánakérdezek. A legfrissebb történéseket mindig igyekszem nyomon követni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb madárinfluenza elleni védőkörzetek Bács-Kiskunban

A Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint a Hercegszántó és Dunaföldvár… Tovább olvasom