Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Vandál pusztítás

Mielőtt bárki felháborodna, leszögezem, hogy egyik politikai oldalhoz vagy párthoz sem tartozom, nem is vagyok hajlandó. Én egész egyszerűen csak élni szeretnék.

A tömeg nem gondolkodik, mint tudjuk. Ezek szerint a magyar tömeg sem gondolkodik. Bevallom őszintén, engem is érintenek a megszorítások, fel is háborít, nem is kicsit. Kevés fizetés, sok adósság, de valahogy élni kell, az életet valahogy el kell kezdeni. 32 éves vagyok, még nincs gyerekem. A megszorítás politikamentes. Vagy azt gondolja bármelyik szélsőséges nézeteket valló vandál őrült, hogy ha megdöntik a jelenlegi hatalmat, akkor majd jobb lesz? A másik oldal ugyanúgy hazudik, ugyanúgy elveszi az emberek pénzét, mert most nincs más lehetőség. Én hiszek abban, hogy a politikus is ember. Nem akarhatja népének hosszú távon a rosszat. (Persze a történelemben volt már rá példa!) Én akkor is hinni akarok ebben, hogy a XXI. századi ember át tudja értékelni a történelmét.
Fel vagyok háborodva, hogy egyes ész nélküli rombolók csak alkalmat keresnek arra, hogy mások tulajdonában, testi épségében kárt tegyenek, és mindezt hittel, odaadással végzik. Miféle nemzet lettünk? Miféle magatartás ez? A többség dönt. A demokráciához az is hozzátartozik, hogy tudjunk veszíteni. Legközelebb lehet bizonyítani.
Annyira kell a hatalom ma Magyarországon, hogy az már egészen elképesztő. A politikában, a munkahelyen, a családokban. Minden megy tönkre, és az emberek egyik része végignézi csöndben, a másik része pedig csak még nagyobb károkat okoz. Ebben az országban valahogy senki nem akar hinni semmiben, senki nem akar jobbat. Mindenki csak magának akarja a jobbat, és hogy ennek mi az ára, nem számít.
Ébresztő, emberek! Dolgozzatok, szeressetek! Ez a két dolog képes életben tartani! Csak ez a kettő!
Név és cím a szerkesztőségben

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom