Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Váratlan akadályba ütköztek

Váratlan akadályba ütköztek a kivitelezők a Baross utcában. A csapadékvíz-csatorna építése során kiderült, néhány – már korábbi közmű – nem a tervekben szereplő helyen van. A problémára találtak műszaki megoldást.
A Baross utca kiemelt fontosságú a város életében, hiszen fontos ipari-kereskedelmi övezetet kapcsol a város vérkeringésébe. Az ott működő cégeknek létérdeke, hogy minél előbb elkészüljön, ezért is okozott fejtörést az a váratlan probléma, amely a Baross utca–Kossuth Lajos utca kereszteződésében került „felszínre”.
– A csapadékvíz-csatorna építéséhez bontottuk fel az útfelületet és ekkor derült ki, hogy két korábban lefektetett közmű – egy gázvezeték és két távhővezeték – nem ott van, ahol lennie kellene, vagyis nem a tervekben szereplő magasságban – tudtuk meg Csejtei Imrétől, a kivitelező Betonútépítő Rt. projektfelelősétől. – Ez azért okozott-okoz gondot, mert a csapadékvíz-csatorna, amelyet párhuzamosan építünk a szennyvízhálózattal, „elütötte” volna az említett közműveket. Rövid, mintegy tizenhárom méteres szakaszról van szó, ennek ellenére új műszaki megoldást kellett keresnünk, mert a két közművet nem lehet áthelyezni, arról nem is beszélve, hogy üzemeltetőik már elvégezték éves karbantartásukat is. Az egyeztetések során elfogadták azt a javaslatunkat, hogy az említett szakaszon nem hetvenes, hanem „csak” hatvanas átmérőjű csövet fektetünk le. Ezzel a megoldással elkerülhetők az újabb nagyobb és nem tervezett munkák, viszont gyorsan folytathatjuk a kivitelezést.
– A néhány napos leállás nem jelenti a kivitelezés határidejének módosítását – válaszolta Korompay Dóra, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának helyettes vezetője, a program koordinátora. – Az új átmérőjű csöveket Csehországból vásárolják, de reményeink szerint néhány napon belül megérkeznek. Mint ismert, a kivitelezés határideje november 30-a.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

hazai loki-baki

labdarúgás DVSC–Rabotnicki 1–1 (1–1)

Debrecen, BL-selejtező, 2.… Tovább olvasom