Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Varga: a kormány elküldte javaslatait az IMF-nek

A miniszter szerint már a jövő héten eldőlhet, mikor érkezik vissza Budapestre a tárgyalódelegáció.

A kormány szerda reggel elküldte az Európai Bizottságnak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) az alternatív javaslatait tartalmazó levelet, amelyben leírták, hogy a kabinet milyen lépéseket tenne az IMF-megállapodás érdekében - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszter az M1 Híradónak este.

A miniszter szerint már a jövő héten eldőlhet, mikor érkezik vissza Budapestre a tárgyalódelegáció.

Gazdaságpolitikai véleményt fogalmazott meg az IMF-nek elküldött levélben a magyar kormány - mondta Varga Mihály. Hozzátette: "tettünk arra vonatkozó javaslatokat, hogy mi hol tudnánk esetleg módosítani, különös tekintettel a költségvetést és az államháztartást érintő kérdésekre".

A miniszter jelezte azt is, hogy a levélhez olyan mellékleteket csatoltak, amelyek tartalmazzák a magyar kormány elmúlt két évben megtett intézkedéseit.

Varga Mihály közölte: végig kell vinni a munkahelyvédelmi akciótervet, de ha kell, a kormány kész finomítani rajta.

Az IMF megkapta a módosított magyar javaslatokat

A Nemzetközi Valutaalap(IMF) megkapta a magyar kormány módosító javaslatait a tárgyalások folytatásához - tudatta szerdán a valutaalap budapesti irodavezetője a Dow Jones budapesti keltezésű tudósítása szerint. Iryna Ivaschenko további részletet azonban nem közölt.

A magyar parlament hétfőn elhalasztotta a szavazást a 2013-as költségvetés módosító javaslatairól annak érdekében, hogy ha az IMF/EU-megállapodás ezt szükségessé teszi, változtatni lehessen a büdzsén.

Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn azt közölte: a kormány csak olyan intézkedéseket támogat, amelyek nem érintik közvetlenül az embereket, és illeszkednek az elmúlt két év gazdaságpolitikai gyakorlatához. Vagyis a kormánynak a nyugdíj- és jövedelemcsökkentés helyett, "amelyek mind a tárgyalásokon szóban, mind az írásos anyagban előfordultak", másfajta javaslatai lesznek - tette hozzá, de konkrétumokat nem árult el.

A miniszter az MTI-nek vasárnap azt mondta, a kormány ennek az anyagnak az elküldésével válaszolni kíván azokra a felvetésekre, amelyeket a júliusi tárgyalások után az IMF és az Európai Bizottság delegációja készített. "Ezzel a levéllel is szeretnénk jelezni, hogy a magyar kormány készen áll a tárgyalások folytatására" - tette hozzá. Kérdésre válaszolva kijelentette: nem látják szükségét új makrogazdasági prognózis elfogadásának.

Varga Mihály szerda este bejelentette, hogy a kabinet reggel elküldte javaslatait az Európai Bizottságnak és az IMF-nek.

Olvasóink írták

  • 2. saturnus 2012. szeptember 20. 09:48
    „Az IMF és az EU semmi megszorítást nem követelt és követel. Nincs semmilyen megszorító levél ez orbán hazugsága. IMF és az EU csak azt kéri bemutatni a kormánytól ,hogyan alakítja át a gazdaságot,hogy az ország kitermelje azt a pénzt amiből vissza tudja fizetni a kölcsönt. Nem kér és nem követel olyant amivel a szegény és nem gazdag lakosságot sarcolja meg mint teszi most a fidesz és a nagy keresztyén erkölcsöt való KDNP. De tartható,hogy az azeri baltás gyilkos kiadatása ami nyílt támadás egy ó keresztény ország ellen álnokság és hazaárulás országunk és lakosai ellen amikor a hazug arabokkal kötött vélt haszon reményében magán érdekből üzletet.”
  • 1. Qllancs 2012. szeptember 19. 21:32
    „Tele a levél hazugságokkal !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kamion rakománya borult az úttestre Nyíregyházánál

A teherautó egy 7,5 tonnás nehézjárművet szállított. A rakományt daruval helyezik vissza. Tovább olvasom