Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Varga Mihály: a kormány lépései erősítik a bizalmat

Tavaly Magyarország az EU-ban második, a visegrádi országok közül pedig az első helyen végzett a növekedést tekintve.
A magyar gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható környezetben folytathassa munkáját - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség csütörtöki tisztújító közgyűlésén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint.

A tárcavezető hangsúlyozta: a kabinet legutóbbi lépései - mint az Európai Beruházási és Fejlesztési Bankkal kötött megállapodás, a 2016. évi központi költségvetés és az ahhoz kapcsolódó adótörvények beterjesztése - tovább erősítik a magyar kormány gazdaságpolitikája iránti bizalmat.

A tájékoztatás szerint a miniszter a rendezvényen felidézte, hogy tavaly Magyarország az Európai Unióban második, a visegrádi országok közül pedig az első helyen végzett a növekedést tekintve.

Varga Mihály hangsúlyozta: a magyar gazdaság kiemelkedően jó teljesítményéről már közös a véleménye a kormánynak, az Európai Bizottságnak, az IMF-nek, az OECD-nek, a nagy nemzetközi minősítőknek és a piaci elemzőknek is. A miniszter pozitívumként emelte ki a Fitch Ratings legutóbbi megállapításait, amelyek szerint Magyarország adóssága nagymértékben csökkent, az alacsonyabb külső kitettség pedig teret nyit a kormányzati intézkedések kedvező hatásainak kibontakozásához.

Az idei év vártnál kedvezőbb makrogazdasági folyamatainak tükrében a kabinet is úgy látta - és ez szerepel a konvergenciaprogramban is -, hogy idén a magyar gazdaság növekedése 3 százalék fölött lehet. Ennek megfelelően a korábbi 2,5 százalékról, 3,1 százalékra emelték az idei gazdasági növekedési prognózist - hangsúlyozta Varga Mihály, aki szerint jól látható az is, hogy már nem hitelből megvalósuló átmeneti javulást tapasztalható, hanem tartós és fenntartható gazdasági növekedési pályára állt az ország - közölte az NGM.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvenné az Elmű-Émász lakossági üzletágát az állam

Az MFB 2016 januárjáig meg kívánja szerezni az Elmű és az Émász egyetemes… Tovább olvasom