Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Varga Mihály: adócsökkentés és kamatcsökkentés kell

A Fidesz szakpolitikusa szerint a gazdasági válság elmélyülésében fontos szerepet játszott a kormány rossz gazdaságpolitikája, de a monetáris tanács rossz döntései is.
A helyzet kezeléséhez kamatcsökkentésre, adócsökkentésre és a kereskedelmi bankokon keresztül hitelek biztosítására van szükség - jelentette ki Varga Mihály, miután egyeztetett a gazdasági élet befolyásos szereplőivel.

Az ellenzéki poltikus leszögezte: az euró bevezetése inkább kitolódni látszik, mintsem közeledni. A Fidesz szerint azonnali lépések kellenek a hazai kis- és középvállalkozások megmentése érdekében, mert csak így lehet elkerülni a tömeges elbocsátásokat.

Varga szerint a tanácskozáson résztvevők egyetértettek abban, hogy minél hamarabb kamatcsökkentésre van szükség, valamint a kormánynak az IMF-hitelkeretből, vagy egyéb uniós forrásokból javítania kell a kereskedelmi bankok likviditását, hogy a pénzintézetek hiteleket tudjanak adni a vállalkozásoknak.

Varga szerint a monetáris tanács nem készült fel a válság kezelésére időben, hiszen kamatemeléssel és a devizatartalékok feltöltésével csökkenteni lehetett volna a válság hazai hatásait.

A tanácskozáson résztvevő Albrecht Ottó a Cashline Értékpapír Zrt. elnöke is a kamatcsökkentést és a bankok devizához juttatását emelte ki, mert szerinte csak így kerülhető el a tartós gazdasági recesszió.

A tanácskozáson részt vett többek között Futó Péter a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke és Leisztinger Tamás vállalkozó is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közép-Európa legnagyobb szálló és aquapark komplexuma nyílik

Megnyitja kapuit pénteken Közép-Európa jelenleg legnagyobb szálloda- és fedett élményfürdő… Tovább olvasom